e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

24 de Juny del 2012

O l'anglès o la immersió

La pitjor notícia de la setmana no ha estat ni els 62.000 milions que necessitarà al final la banca, ni el nou rècord de la prima de risc, ni que a Rajoy el confonguessin amb el primer ministre de les Illes Salomó, sinó que els estudiants de quart d'Eso -els de 15 anys- tornin a suspendre en anglès.

De fet, el problema no és que a Mariano Rajoy el confongeussin amb la màxima autoritat d'aquestes illes del Pacífic, sinó que quan el presentaven com a tal no entenia què li deien. El coneixement de l'anglès que té Rajoy -em temo que com el d'economia- és exactament del mateix nivell que tenia Zapatero i així no es pot anar pel món.

El passat 22 de febrer, per exemple, va rebre Bill Gates a la Moncloa amb una traductora al costat. Què devia pensar el fundador de Microsoft?. I dimarts passat, durant la foto de família de la cimera del G-20, feia...

Continuar llegint...

01 de Juny del 2012

No tota la culpa és de Madrid

Segurament el meu col·lega Quico Sallés no hi estarà d'acord, però en la meva opinió la millor crònica parlamentària de Josep Pla és la del 14 d'octubre del 1935. "Ha fet la seva aparició a Madrid -i a Barcelona deu haver estat igual- l'estrateg de cafè, el gran estrateg de cafè el qual no havíem vist des de la guerra europea", afirmava aleshores.

"Es conserva bo i animat -afegia- i els marbres de les taules dels establiments comencen de poblar-se dels seus dibuixos, signes de fletxes estratègiques. Dóna gust de sentir-lo. Us fa el croquis d'una batalla, us dibuixa una acció de seguretat retrospectiva i obscura, us canta el que passarà amb una seguretat que fa entendrir" (1).

Pla parlava de la guerra d'Abissínia, però podríem aplicar-ho perfectament al pacte fiscal. Som un país sense estratègia....

Continuar llegint...