e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

30 de Juliol del 2011

Zapatero, el embustero

Como la mayoría de ciudadanos acogí con alivio la llegada de Zapatero al poder tras el talante demostrado por Aznar en su última legislatura. Además, si el PP perdió en el 2004 no fue por los atentados del 11-M sino por la pésima gestión que hizo de los atentados.

Todavía recuerdo Alfredo Pérez Rubalcaba diciendo aquello de "Los españoles se merecen un Gobierno que no les mienta, un Gobierno que les diga siempre la verdad" -el mejor lema electoral que se haya inventado nunca- y que a la postre fue decisivo en la derrota de Rajoy.

Paradójicamente, esas mismas palabras pueden volverse ahora contra el candidato del PSOE porque, en efecto, los ciudadanos se merecen un Gobierno que les diga siempre la verdad. La lista de embustes, a estas alturas, es larguísima. Una editorial de Barcelona los ha reunido todos en un libro que recomiendo ("Las mentiras de...

Continuar llegint...

28 de Juliol del 2011

Free wi-fi, please

No ens enganyem: ser la seu del Mobile Mobile World Capital (2012-2018) -després d'haver deixat de banda altres ciutats París, Milà i Munic- és una excel·lent notícia, però no n'hi ha prou. Ara el que hauríem de fer, com va dir l'alcalde Trias -al final serà millor alcalde del que ens pensàvem-, serà aprofitar l'ocasió per convertir Barcelona en un "pol de desenvolupament de tecnologies mòbils". I no només de tecnologies mòbils, sinó de noves tecnologies en general.

D'entrada vaig recordar del llibre-entrevista del Xavier Sala i Martín publicat per Jordi Graupera el 2007: "Saps quan triga una companyia telefònica des del dia que decideix posar un antena fins que la pot posar?", li preguntava el conegut economista a l'autor. "Cinc-cents vint dies. Gairebé dos anys" ("Converses amb Xavier Sala i Martín,...

Continuar llegint...

23 de Juliol del 2011

Catalans: salvem Cacaolat!

No li perdonaré mai a José María Ruiz Mateos que hagi posat en perill una de les begudes preferides de la meva infància: el Cacaolat. Jo no vaig passar de la primera comunió, però ell que és de missa ha incomplert com a mínim tres manaments: no robaràs ni furtaràs, no donaràs fals testimoni i no desitjaràs els béns del proïsme. Espero que vagi a l'infern, però preferiria que anés a la presó.

Nueva Rumasa és, en tot cas, una mostra de la poca confiança que podem tenir en les nostres Administracions perquè és la segona vegada en la història que la família Ruiz Mateos engalipa a tort i a dret. De fet, la Comissió Nacional del Mercat de Valors va alertar mitja dotzena de vegades sobre els problemes que podria originar una eventual inversió als pagarès de Nueva Rumasa, però ningú va fer...

Continuar llegint...

11 de Juliol del 2011

Ridao no s'ho mereix

Vaig intuir que Oriol Junqueras no en volia saber res de l'actual secretari general d'Esquerra el dia que el periodista Marc Colomer li va preguntar en una entrevista al diari Ara el passat 20 de juny: "pensa en Joan Ridao per a Madrid?".

"ERC -va respondre l'encara eurodiputat- té milers de miltants, molts estan preparats, i estic segur que molta gent pot fer aquest paper. En Joan Ridao té molts valors i virtuts que ha demostrat àmpliament i que demostrarà en el futur".

Acostumat a l'ambiguitat calculada del proper president d'Esquerra -ha après ràpid el xicot- era tota una declaració d'intencions sobre el futur de l'actual representant d'ERC a Madrid. Els fets només han fet que confirmar la meva impressió inicial perquè Ridao ha quedat descol·locat.

Desconec si no ha calculat prou bé les seves forces, si Puigcercós l'ha deixat...

Continuar llegint...