e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

29 de Maig del 2011

Pel relleu de Portabella i Laporta

Com que ningú va tenir pebrots -que és el que ha tingut el Barça per a guanyar a Wembley- de demanar-li la dimisisó a Jordi Portabella després de la desfeta del passat 22-M, l'endemà vaig anar a la roda de premsa convocada per l'alcalable disposat a fer-ho jo mateix.

Però, en acabar vaig haver de felicitar-lo: no només és un catxondu -ja em perdonaran el barbarisme-, sinó un crack. No hi ha hagut millor torero des de Manolete. I que consti que no m'agraden els toros. Fins i tot per a viure del cuento s'ha de ser bo.

En el fons té raó: per què ha de dimitir si ha tret el milllor resultat d'Esquerra en grans ciutats. Han quedat esborrats a Girona, a Tarragona, a Lleida, a Berga, a Vilanova, etc.  A més, si plegués, l'esquifit grup municipal d'Esquerra a l'Ajuntament de Barcelona quedaria en mans de Joan Laporta.

Amb una sang...

Continuar llegint...

25 de Maig del 2011

Anglada no té votants a Pedralbes

Bàsicament el que hem de fer amb la immigració és deixar-nos d'estar de romanços i parlar-ne sense embuts. Sobretot el PSC, que és el qui més ha patit la fuga de vots en els seus feus electorals a la ultradretana Plataforma x Catalunya.

I si no que li preguntin a l'alcaldessa de Salt, Iolanda Pineda, que ha vist com al seu municipi han passat de zero a tres a costa seva. Per què? Potser sense saber-ho la mateixa Pineda va donar la clau de la seva futura derrota electoral en una entrevista a El País el passat 1 de maig quan va explicar que "en 1999 teníamos un 6% de inmigrantes y en 2007, el 42%".

Amb aquests percentatges, si jo fos un veí de Salt potser també estaria temptat de votar Plataforma x Catalunya. La percepció sobre la immigració canvia quan comences a veure xilabes al teu carrer, et posen una mesquita al costat de casa o, com em deia l'altre dia una...

Continuar llegint...

20 de Maig del 2011

Elogi de Jordi Hereu

Malgrat que acabo de publicar un llibre contra Jordi Hereu, que poden trobar a qualsevol llibreria pel mòdic preu de 12 euros -ja em perdonaran l'autobombo però si haig d'esperar a sortir per TV3 o Barcelona TV vaig llest-, em trec el barret per l'alcaldable del PSC.  

A Jordi Hereu, en efecte, no el votaria mai. En primer lloc perquè no visc a Barcelona. I, en segon lloc, perquè els socialistes porten 32 anys governant la ciutat. Quan van començar no hi havia ni mòbils ni internet, les fotos eren en blanc i negre, la Seat acabava de treure el Ronda i per TVE feien Cañas y barro com va recordar aquest dijous Salvador Cot a Canal Català.

Per això, després de 32 anys,...

Continuar llegint...

12 de Maig del 2011

Alberto Fernández, tinent d'alcalde?

Monòleg d'un client, dimarts passat en una barberia de l'Eixample:

- "Yo antes había votado socialista pero ya no les voto: estoy muy decepcionado. Llevan 32 años y Barcelona se ha convertido en un parque temático: cobran por todo. ¿A quién votar? ¿al médico? El Mas nos vendió la moto pero ahora con las 'retalladas'. Se han lucido con el tema. ¿Al guaperas? ¿al papanatas?. Hay que votar. No sé si votaré en blanco."

Deixo a la discreció dels lectors endevinar a qui es referia amb el "guaperas" o el "papanates". L'únic que no va sortir en la conversa va ser l'Alberto Fernández, del PP, però atès que es va confessar exvotant socialista costa de creure que pugui haver-hi un transvasament tan ampli de vots des del PSC al PP.

Ja sé que els periodistes no hauríem de fer...

Continuar llegint...

02 de Maig del 2011

No votis Iniciativa el 22-M

Si mancaven motius per no votar Iniciativa a les properes eleccions municipals, Ricard  Gomà n'acaba de donar un altre en votar contra la prohibició d'anar a pèl a Barcelona. El mateix alcaldable d'ICV se'n vantava divendres al twitter: "ICV-EUiA hem votat no a l'enduriment de l'ordenança: la lletra era de CiU, la música del PP, i el PSC novament a remolc de la dreta".

Quan s'acosten eleccions els d'Iniciativa -ells sí que han viscut a remolc del PSC durant trenta anys- treuen pit a base de criticar la visita del Papa en revistes municipals -ja ho va dir Joan de Sagarra: "és molt diferent fer-ho en una revista del seu partit que en una de l'Ajuntament" (1)-, intentar erigir monuments davant la Sagrada Família o votar contra el nudisme.

...

Continuar llegint...