e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

30 d'Abril del 2010

És la immigració, estúpids

Bill Clinton va guanyar les eleccions de 1992 al crit de és l'economia, estúpid malgrat que George Bush pare acabava de guanyar la primer guerra d'Iraq. Aquí ens passarà el mateix amb les properes eleccions al Parlament: "és la immigració, estúpid".

Només cal agafar La Vanguardia d'aquest divendres per comprovar que ha esdevingut el tema estrella. El director hi dedica el seu article de la plana dos, Gordon Brown està a punt de perdre definitivament les eleccions per la immigració a la plana quatre i Bèlgica acaba de prohibir la burka a tot arreu a la pàgina sis. Estic esperant ara que algun progre titlli els belgues de racistes?.

Però si agafem altres diaris de paper te n'adones que també és una patata calenta: a El Periódico publiquen en portada l'exigència de l'Ajuntament de Barcelona d'expulsar "els...

Continuar llegint...

22 d'Abril del 2010

L'últim franquista

Dimarts passat vaig anar a l'acte de suport al jutge Baltasar Garzón al Paranimf de la Universitat de Barcelona on, amb el suport del Govern de la Generalitat, es va denunciar un "atac feixista" i es va apel·lar al famós No pasarán de la Passionària. L'exfiscal José María Mena i l'escriptora Rosa Regàs van afirmar que la Llei d'Amnistia era preconstitucional i que potser calia revisar-la mentre el president de l'Institut d'Estudis Catalans, Salvador Giner, va destacar que els crims del franquisme no prescriuen mai. A primera fila, Pasqual Maragall, però també Joan Boada o l'empresari Eusebi Cima.

L'endemà es va morir Juan Antonio Samaranch. El Partit Socialista -el mateix que es va abocar en l'acte de la Universitat amb Manuela de Madre, Miquel Iceta i Joan Ferran- es va afanyar a destacar "la seva important aportació al món de l’esport i...

Continuar llegint...

11 d'Abril del 2010

La descomposició del tripartit

Un dels símptomes clàssics de la descomposció de tot govern és culpar a la premsa. N'hi ha més, per descomptat: fugir d'estudi amb les nevades, les desavinences internes amb la MAT, replantejar-se ara els 80 km/h, les presses amb la Llei de Vegueries o imposar per decret el president de la Corpo.

Per això Josep-Lluís Carod-Rovira lamentava el passat dia 31, a can Cuní, "el nivell més aviat modest de complicitat" dels mitjans amb el tripartit. El ressentiment ve de lluny perquè el vicepresident ho atribuïa al fet que, en la seva opinió, "hi ha hagut una part de la societat que mai va acceptar com a normal i natural el canvi polític que es va produir a Catalunya el 2003".

Posats a parlar de la manca de complicitat; m'agradaria saber, per exemple, que va costar enviar tot un equip de TV3 a la Vall de Núria per recollir en directe la designació...

Continuar llegint...