e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

08 de Març del 2010

L'independentisme friki

Atès que els de Reagrupament ens acusen de "veto", voldria deixar clar que a Carles Bonaventura no l'hem vetat: l'hem fet fora directament. Ja li agradaria ell que l'haguéssim vetat. A e-notícies escriu qui decideix el director. Entre d'altres raons perquè això és un diari, no la web de Reagrupament.

El món, de desagraïts, n'està ple perquè Carles Bonaventura -com Francesc Mortés- ha gaudit de la nostra hospitalitat un cop a la setmana des de temps immemorial. Fins i tot en una posició privilegiada car escrivien en l'espai reservat a partits parlamentaris. Reagrupament encara ho ha de demostrar.

Però un col·laborador d'e-notícies que ni tan sols vol parlar per telèfon amb el seu director no mereix escriure ni un minut més a e-notícies....

Continuar llegint...

25 de Febrer del 2010

Reagrupament & Vilaweb

Confesso que se m'havia passat pel cap votar Reagrupament a les properes eleccions al Parlament. Però després de l'espectacle de les últimes setmanes se m'han passat les ganes. Pensava que estava format per gent seriosa i preparada, com aquell anunci de la Renault: una mena de JASP a la catalana. L'independentisme seriós, que deien. Em vaig equivocar del tot. Les ganivestades i el joc brut a Reagrupament és encara superior al d'Esquerra, cosa que semblava impossible.

Per això, el que ha de fer Joan Carretero es donar la cara. Espero amb candeletes la propera roda de premsa de l'exconseller al Col·legi de Periodistes per explicar tot l'embolic. Ja ho vaig dir en un article anterior: a mi tant me fa la vida sexual de l'exconseller. La qüestió...

Continuar llegint...

21 de Febrer del 2010

L'oblit de la Guerra del Francès

El passat 12 de gener vaig preguntar al conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, com havia commemorat el Govern català els 200 anys de la Guerra del Francès. Tresserras va posar cara de sorpresa i va passar l'encàrrec al seu cap de premsa, Daniel Hernández

Si vaig fer la pregunta es perquè l'Executiu havia aprovat aquell dia un munt de es commemoracions històriques per al 2010: L'Any Maragall. L’Any Vicens Vives. Els 600 anys de la mort de Martí l’Humà. Els 850 anys de la fundació de Santes Creus. Els 500 anys de Sant Francesc de Borja. El centenari de l’escriptor Màrius Torres. Fins i tot el cinquantenari del "retrobament" entre Catalunya i l’Alguer malgrat que no sabria explicar amb certesa de quin "retrobament" es tracta.

El mateix Govern explicava, en el dossier oficial lliurat a la premsa, que "continuen vigents les commemoracions...

Continuar llegint...

09 de Febrer del 2010

Rafael Ribó no pot ser Síndic de Gregues

Encara recordo una roda de premsa d'Oriol Pujol -el 21 d'octubre del 2008- en la que va afirmar que el tripartit havia arribat a un pacte no escrit pel qual es repartien la Sindicatura de Comptes, el Síndic de Greuges i l'Oficina Antifrau. La regla no és ben bé exacta perquè, a l'hora de tocar, poder el PSC controla també el Consell de Treball Econòmic i Social -on van recol·locar l'exconseller Rañé després de fer fora Xavier Hernández- o el Centre d'Estudis d'Opinó de la Generalitat, amb Gabriel Colomé.

Però, en efecte, la Sindicatura de Comptes -presidida per l'ex eurodiputat socialista Joan Colom- va anar a parar al PSC. El Síndic de Greuges -amb Rafael Ribó- a Iniciativa i l'Oficina Antifrau a Esquerra perquè era un dels seus projectes estrella per aquesta legislatura. El mateix Xavier Vendrell va proclamar el dia de l'aprovació de la llei que...

Continuar llegint...

04 de Febrer del 2010

La vida sexual de Joan Carretero

No sé si com deia Salvador Sostres al seu bloc dimarts passat, Joan Carretero va dimitir per "un assumpte de faldilles". No li poso el link perquè el treu de polleguera. Però si no és veritat, l'exconseller li hauria de posar una querella -jo ja ho he fet: per injúries i calúmnies- i si ho és també perquè Salvador Sostres no n'ha de fer res. Posats a fer perquè no explica la vida sentimental del seu estimat Joan Laporta?. Segur que és més divertida que la de l'exconseller.

Un altre que també li hauria de posar una querella és Carod per dir que empaitava la seva mare. Tot i que, en aquest cas, rebria El Mundo perquè va ser aquest diari el que va publicar...

Continuar llegint...

31 de Gener del 2010

Felicitats, Vilaweb

En honor a la veritat, crec que va ser el diari dirigit per Vicent Partal, Vilaweb, el que dissabte passat va ser el primer en donar la notícia de la crisi a Reagrupament. No ho sé amb certesa perquè el seu director no m'ha contestat el correu electrònic que li vaig enviar l'endemà. Però nosaltres vam reaccionar com cal reaccionar en aquests casos: citant directament la font –encara que sigui competència- i fins i tot posant un enllaç a la notícia. Em trec el barret sempre que un periodista dóna una primícia i no seria a l’inrevès en aquest cas.

TV3 va fer-ho de manera vergonyosa: va donar la informació al Telenotícies vespre –deu ser la primera vegada que surt Reagruapment al Telenotícies- sense ni tan sols esmentar la font. El que havia de fer...

Continuar llegint...

28 de Gener del 2010

El suïcidi polític de Carod

Mai hagués imaginat que en una topada parlamentària entre Josep-Lluís Carod-Rovira i José Domingo hauria hagut d'acabar donant la raó a un exdirigent de Ciutadans. Però en el ple d'aquest dimecres, el diputat del Grup Mixt li va etzibar a Carod una veritat com un temple: "la política es algo más que una foto".

També que "no hace falta cruzar el Atlántico tantas veces ni pasear con tanta frecuencia por África" ni tampoc fer conferències a la Pedrera a càrrec d'Òmnium. "¿No cree que la acción exterior catalana ha carecido de eficacia y eficiencia y le ha faltado competencia?", li va preguntar.

Em sap greu dir-ho, però la resposta de Carod revela -a més dels seus coneixements filològics- la supèrbia del...

Continuar llegint...

24 de Gener del 2010

Els partits s'amaguen

El 15 de mars del 1968, just unes setmanes abans del famós Maig del 68, el periodista francès Pierre Viansson-Ponté va publicar un article a 'Le Monde' amb el titular "Quand la France s'ennuie …". "Ce qui caractérise actuellement notre vie publique, c'est l'ennui", explicava. I advertia més avall: "On ne construit rien sans enthousiasme". El terme francès "Ennui" el podem traduir al català per avorriment, però també fàstig, fins i tot fàstic. és a dir, desafecció.

Doncs bé: Catalunya està igual. Només cal veure l'enquesta del CEO de divendres passat sobre la valoració del Govern. La insatisfacció és tan elevada...

Continuar llegint...

17 de Gener del 2010

No a les vegueries

Una de les coses més assenyades que he llegit sobre les vegueries la va escriure el diputat de CiU Ramon Espadaler en un article a El País el 7 de novembre del 2008: "Catalunya no es pot permetre implantar les vegueries, per estatutàries que aquestes siguin, si no és a partir de la desaparició total i simultània de les Diputacions".

"La crisi que patim -afegia- exigeix, com mai, una gestió veritablement eficaç dels recursos públics. Pel cas que ens ocupa, la crisi hauria de ser raó més que suficient per impedir un desplegament a mitges de les Vegueries, de manera que s’acabessin sumant al ja prou tupid entramat administratiu integrat pels Ajuntaments, Consells Comarcals, Diputacions i delegacions diverses dels Governs d’aquí i d’allà".

Tenia raó el també exconsller de Medi Ambient. Com explica Jordi Pujol al seu...

Continuar llegint...

10 de Gener del 2010

A favor de l'Ajuntament de Vic

El 31 d’agost de l'any passat vaig anar al meu ajuntament (Baix Llobregat) per preguntar què havia de fer per posar una instància. Davant meu, al taulell de servei d’atenció al públic, un nouvingut va preguntar que havia de fer per a empadronar-se: “contracte de lloguer i passaport”, li van contestar. Darrera meu, una altra persona també nouvinguda va preguntar el mateix. “Contracte de lloguer i passaport”, vaig tornar a sentir.

De seguida vaig pensar que, si en trenta segons, que és el que va durar la meva gestió, dues persones demanaven els requisits per empadronar-se quantes persones es deuen empadronar en un dia? un mes? un any?. I, per descomptat, hi ha o una incongruència o un buit legal: els ajuntaments empadronen immigrants sense papers que l'Estat considera il·legals. Però els ajuntaments no són també Estat?

A més de...

Continuar llegint...