e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

16 de Desembre del 2013

Gracias, México

Mi hermano Jacinto falleció el pasado 2 de diciembre en la cama 353 del hospital López Mateos tras diez días de lucha contra una grave enfermedad. Querría agradacer a los doctores con los que estuvimos más en contacto -Calzada y Gutiérrez- la atención médica recibida hasta el último momento. También a las enfermeras Elisa y Araceli. Y a todo el personal hasta el último camillero. Disculpen si no recuerdo más nombres porque no estaba mi mente para recordar.

Querría dar también las gracias -en nombre mío y de mi cuñada- a todos sus amigos: a Frank, a Nazsly, a Beth, a Felipe, a Carlos, a Francisco. Sobre todo a las familias Tamez y Arsin. Pero, sobre todo, querría dar las gracias a México. Mi...

Continuar llegint...

03 de Novembre del 2013

Els disbarats de Joan Tardà

Un dia, abans d'un acte a Òmnium, em vaig trobar Joan Tardà i vam fer un tallat en un cafè proper. No sé com la conversa va derivar cap a la immigració i els dos vam estar d'acord: els antics votants del PCF del llavors totpoderós George Marchais s'han passat, en massa, al Front National de Marine Le Pen.

Una possibilitat és que s'hagint tornat racistes de cop -com a Vic, on Anglada treu cinc regidors- però costa de creure. Com a Vic, on Anglada té cinc regidors. L'altra és que les classes populars s'hagin sentit abandonades pels partits tradicionals davant el fenomen de la immigració. Però llavors perquè Esquerra -i l'esquerra en general- continua mirant cap a una altra banda en aquest tema?. Per què dóna la sensació que només defensa els immigrants i no els d'aquí?

Joan Tardà, per exemple, ha llançat una ...

Continuar llegint...

16 d'Agost del 2013

La destrucció del litoral català

El darrer informe de Greenpeace sobre la costa catalana fa posar els pèls de punta. Tant criticar la gestió del PP a la Generalitat Valenciana -Marina d'Or, Terra Mítica, l'aeroport fantasma de Castelló- i resulta que, pel que fa a destrucció del litoral, anem segons.

Catalunya, en efecte, ocupa el segon lloc en el rànquing de les comunitats autònomes amb més costa destruïda, tot just després de la Comunitat Valenciana. Cubelles i Torredembarra són els municipis catalans que més costa han destruït durant els anys de bombolla immobiliària, i estan entre els 25 pitjors de tot l'Estat.

Alella (Maresme), Sant Pere de Ribes (Garraf), Sant Vicenç de Montalt (Maresme), Sant Carles de la Ràpita (Montsià) i El Prat de Llobregat (Baix Llobregat)...

Continuar llegint...

14 de Maig del 2013

Si Carrasco i Formiguera hagués mort a Mauthausen

Semblava difícil, però ja he trobat una cosa -més d'una en realitat- en què la consellera Ortega ja ho ha fet pitjor que l'aleshores conseller Joan Saura: la Generalitat no ha enviat enguany cap representant oficial a l'acte que l'Amical de Mauthausen celebra cada any en record dels més de 7.000 republicans que van morir en aquest camp de concentració, més d'un miler catalans.Si a Carrasco i Formiguera hagués mort a Mauthausen en comptes d'afusellat a Burgos, segur que la vicepresidenta s'hagués afanyat a estar diumenge passat en la cerimònia oficial en què més d'una vintena de països commemoren les seves víctimes. Al capdavall, Unió s'ha abocat a reivindicar -legítimament- la memòria del fundador del partit des que ha tornat al Govern.El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ja va afirmar el passat 9 d'abril -en la...

Continuar llegint...

28 de Febrer del 2013

Dos professors de l'Abat Oliba

L'altre dia vaig tenir el segon incident amb alumnes de l'Abat Oliba en menys de sis mesos. Tot un rècord. No m'estendré sobre l'episodi anterior perquè el tenen aquí. Però resulta que van visitar el Parlament de Catalunya i em van presentar el director d'un diari anomenat El Prisma, Jaume Vives Vives. Sembla que la intenció dels dos professors que els acompanyaven -Alex Salmon, director d'El Mundo a Catalunya, i Juan Carlos Valero,...

Continuar llegint...

13 de Gener del 2013

El comte de Godó no ho sap

Però quan jo era un redactor pelat de La Vanguardia -llavors encara a Pelai- m'escapava per la porta del carrer Tallers i anava a comprar llibres a la Llar del Llibre, quan encara no era La Central. I el Joan Fàbregas, amb una paciència infinita, m'aconsellava obres d'ací i d'allà.

Però des que feia aquesta malifeta d'escapar-me he vist morir, malauradament, un munt de llibreries: la Castells, la Bosch, la Francesa, l'Ona, Àncora y Delfín, Cinc d'Oros, Més que lletres. El tancament d'una llibreria és com una punxada al pit. I val a dir que jo sóc partidari de la llibreria-llibreria, no de la papereria-llibreria. Ni de la FNAC ni del Corte Inglés. Tot i que, en cas d'emergència, sóc capaç de comprar un llibre en una benzinera si cal. Hi ha un llibre per a cada estat d'ànim.

...

Continuar llegint...

08 de Desembre del 2012

Contra les places dures

Amb la mateixa precisió que fa les seves crítiques televisives -com la de l'altre dia sobre els excessos de TV3 a la campanya-, el gran Ferran Monegal va afirmar un dia en una entrevista a El Periódico que "el gran problema de Barcelona és que no té parcs" (1).

Com la va clavar. L'absència de zones verdes -i sobretot el preu dels pisos- ha explicat sens dubte l'èxode de molts barcelonins durant anys cap a l'àrea metropolitana. Personalment, sempre he trobat a faltar un Tiergarten, un Hyde Park, un Central Park.

Sí, tenim el Parc de la Ciutadella, però no és el mateix. I Tibidabo o Montjuïc, però dificultats d'accés a banda tampoc és que estiguin ben bé al centre de la ciutat. Al cadpavall, Barcelona -amb quasi 16.000 habitants por quilòmetre quadrat- és la ciutat més densa de Catalunya només superada per l'Hospitalet de...

Continuar llegint...

31 d'Agost del 2012

Volem més Plats Bruts

Abans de recuperar Josep Puigbó en agraïment als serveis prestats, el que hauria de fer Brauli Duart seria fitxar Joel Joan per a una nova temporada de Plats Bruts. Només cal veure els índexs d'audiència en ple agost de la mítica sèrie de televisió en la seva enèsima reposició a TV3: gairebé al 20% de quota amb 371.000 espectadors.

I això que es va estrenar el 1999, quan encara pagàvem en pessetes. Però, per als bons productes, no passa el temps: aquesta és la sisena reemissió a Televisió de Catalunya!. A banda, s'ha emès també pel 300 i pel 3XL. Alguns dies, com dimarts passat amb el capítol Tota la vida per endavant, va ser rècord d’audiència i tot amb 538.000 espectadors de mitjana i un 26,3% de quota.

Sempre he pensat que un dels secrets ha estat l'excel·lent treball de tots els...

Continuar llegint...

16 de Juliol del 2012

Sóc un 'pringat'

Si el conseller Recoder vol col·laborar a combatre el dèficit fiscal català cal que comenci a posar multes a tort i a dret als trens de Rodalies. Dijous tornava cap a casa i un jove tenia els peus al seient del davant. No els va treure fins que una senyora va fer el gest de seure-hi. I això que, com que era hora punta, anava ple de gom a gom.

Després vaig haver d'aguantar que un marrec del costat comences a escalfar un porro. Sembla que tenia pressa i no podia esperar ni a baixar. Quan li vaig mostra aquell símbol enganxat a totes les finestres que prohibeix expressament fumar -una cigarreta i un pipa amb una creu a sobre- encara em va plantar cara.

Més tard els dos passatgers de...

Continuar llegint...

24 de Juny del 2012

O l'anglès o la immersió

La pitjor notícia de la setmana no ha estat ni els 62.000 milions que necessitarà al final la banca, ni el nou rècord de la prima de risc, ni que a Rajoy el confonguessin amb el primer ministre de les Illes Salomó, sinó que els estudiants de quart d'Eso -els de 15 anys- tornin a suspendre en anglès.

De fet, el problema no és que a Mariano Rajoy el confongeussin amb la màxima autoritat d'aquestes illes del Pacífic, sinó que quan el presentaven com a tal no entenia què li deien. El coneixement de l'anglès que té Rajoy -em temo que com el d'economia- és exactament del mateix nivell que tenia Zapatero i així no es pot anar pel món.

El passat 22 de febrer, per exemple, va rebre Bill Gates a la Moncloa amb una traductora al costat. Què devia pensar el fundador de Microsoft?. I dimarts passat, durant la foto de família de la cimera del G-20, feia...

Continuar llegint...