e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

30 d'Octubre de 2013

Un verb obligat

Els nous esquemes de  govern de les administracions, principalment la local, obliga forçosament a tenir ben present el verb mancomunar.

S’ha acabat l’època  de que cada municipi disposés d’un seguit de serveis focalitzats exclusivament a l’ús dels seus habitants. Davant la impossibilitat de construir nous equipaments i, sobretot, gestionar-los ens hem d’acostumar a l’hàbit de compartir amb el municipi veí, tendència que en aquests últims anys no era l’habitual entre els ajuntaments, alguns d’ells immersos en rivalitats locals sobre quin oferia més equipaments públics als seus conciutadans.

El canvi ja s’ha començat a percebre i així, en aquestes darreres setmanes, s’ha pogut veure com, per exemple a Roses, han ampliat les quotes locals de l’ús de la piscina als habitants  del municipi veí de Castelló d’Empúries, o que els ajuntaments de Palamós, Calonge i Vall-llobrega es van posar d’acord per construir-ne una de mancomunada.

I no només és el cas d’ajuntaments, a la mateixa zona geogràfica, tres ens com són el Consorci Terra de Pas, la Comunitat de Comunes de les Alberes i de la Costa Vermella i l'Associació País Pirineus Mediterrània, han signat un convenir per treballar conjuntament en la configuració d'una estratègia de promoció turística comuna i sostenible d’aquesta zona transfrontera a cavall entre l’Empordà i la Catalunya Nord.

Es tracta del primer acord administratiu de caire econòmic i transfronterer entre ambdós territoris i la proposta ha estat capaç d'aglutinar fins a 25 municipis en un projecte en comú, basat en la posada en valor de l’espai físic.

Celebrem doncs que el verb mancomunar passi a ser conjugat per les administracions perquè això ens porta a un altre terme: racionalitat, que ben segur els ciutadans sabran valorar.
 
 
Pere Vila

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
685
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR