e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

13 de Setembre de 2013

L’orgull de ser català es manifesta més reforçat que mai quan es veu que el nostre és un poble que sap fer d’una mobilització històrica i reivindicativa, un acte cívic, familiar i festiu, a on tothom s’hi ha pogut sentir còmode. A la Diada d’aquest any s’ha donat un missatge al món dels anhels que tenim com a nació sense estat  i s’ha fet d’una forma carregada de simbolisme com és la que més de 1.600.000 ciutadans anònims,d’origen i procedència ben diversa, vinguts d’arreu del territori ens donàvem les mans a carrers i carreteres fins a enllaçar el nord i el sud del nostre territori.
 
L’independentisme ha passat de ser un moviment perifèric, alternatiu, minoritari i, en ocasions anònim, per convertir-se en una forçavisible, transversal i aglutinadora que supera elsmateixos dogmes dels partits polítics. De manera que a la Via Catalana hi han participat votants de pràcticament tots els partits en representació parlamentària, més enllà del que consideren sobre aquest procés les formacions a qui van votar el novembre de l’any passat.
 
La ciutadania ha tornat a fer visible el seu desig i ara som la classe política que hem de donar forma en aquests anhels. Aquest és un procés que segurament no va a la velocitat que tots plegats voldríem i desitjaríem però la seva transcendència i complexitat obliga a adequar el ritme a aconseguir unes passes que, un cop fetes, no permetin la marxa enrere. No ens podem, però, aturar. Hem de bastir una consulta que ens permeti crear un nou estat format per unes estructures que no poden inspirar-se en els models dels que hi ha ara, que provenen dels segle XIX i XX. Ha de ser un nou estat adequat al segle actual a on els anys que han de venir, segurament no tindran res a veure amb els que hem viscut les darreres generacions.  I aquest objectiu no admet precipitacions.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
651
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR