e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

04 de Novembre de 2012

Conscient que les meves reflexions són partidistes i envoltades d’un to patriòtic irrenunciable, exposaré diverses raons de pes que intenten expressar un malestar i disgust permanent, vers tots els que no ens entenen.


Fa molts anys que tenim coll avall que no som Sants de la devoció espanyola. Segurament, aquest menyspreu, ha acabat per engrandir la imatge distorsionada que tenen de nosaltres arreu del territori espanyol. Però, el que més dol de tot plegat, és que ningú (ara, alguns, artificialment, fan discursos d’acaronament a Catalunya) s’ha interessat el més mínim pel que ens passava, ens passa i ens passarà…


Repassem: Infraestructures inacabades, poca o nul·la autonomia decisòria en Ports i Aeroports, judicialització constant de la llengua, incompliment de l’Estatut i disposicions, no publicació de les balances fiscals (és posarien massa vermells), falta de sensibilitat cultural, reaccions contràries a tot el que es proposi des de Catalunya, campanya de la por adornada pels “millors articulistes anti-Catalunya”…


Masses arguments que varen solidificar l’11 de setembre i el País va dir prou. Ningú havia quantificat la força i l’empenta de la gent, fins aquell inoblidable i històric dia. La lliçó de civisme i exaltació democràtica, va ser valorada i admirada a tot el món, menys on calia adonar-se’n. Certament, tots soms hereus de la darrera Diada, perquè ens ha donat una motivació massa gran per renunciar-hi.


Per la Diada, per la gent que hi va anar i la que no va poder ser-hi, per la historia d’un País poc acostumat a les alegries, pels nostres fills i filles que volen viure en llibertat, per la gent anònima que diu: Ara o mai, pels milions que ho varen intentar i ja no estan presents, per tu, per mi… Estat propi!

Pere Vila
President de CDC a la Federació de Girona i alcalde de Llançà

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
934
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR