e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

18 de Maig de 2015

Els pares que tenim fills a l’escola veiem com afronten amb naturalitat l’aprenentatge de tres llengües: català, castellà i anglès. I un cop finalitzat el cicle escolar el seu domini en aquests idiomes és notable. Qualsevol jove a Catalunya sap parlar i escriure en castellà, com també ho fa en català. I aquesta és la realitat!

Però una evidència tan objectiva no la vol veure el govern del PP que, un cop més, a través d’un dels ministres més anticatalans que hi ha a l’executiu de l’Estat intenta retallar la nostra força com a país atacant dos dels seus pilars indiscutibles: la llengua i l’ensenyament. El ministre Wert intenta, camuflat en un vel democràtic amb el qual no s’hi troba còmode, el que no va aconseguir quaranta anys de dictadura: fer desaparèixer o minvar l’ús del català.

El govern del PP qüestiona un i altre cop un model d’èxit, avalat pel consens social, com és el d’immersió. I ho fa fet, principalment, en els darrers tres anys –coincidint amb l’esclat sobiranista- articulant ofensives de forma periòdica per retallar la presència del català a les escoles, parapetats sota el paraigua d’una justícia teledirigida. I aquest darrer cop ho ha fet en un context electoral buscant esgarrapar vots per ajuntaments i governs autonòmics fora de Catalunya, sabent que en el nostre país els populars són una formació en clara davallada i que a la resta de l’Estat, l’atac al català i als catalans suma a les urnes. Un altre cop han convertit el català en instrument electoral i aquesta actitud mesquina que mostren els populars és l’advertència del que passarà l’endemà del 27-S si les forces sobiranistes no obtenim majoria al Parlament.  

Pere Vila

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1065
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR