e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

06 de Maig de 2013

En aquests moments els catalans que creiem que Catalunya ha de ser, i serà, un nou estat a Europa ens toca ser més valents que mai. Hem vist que l’ofec que ens provoca l’Estat Espanyol no té aturador i, per tant, la nostra capacitat de negociació ha de tenir un límit. Unes línies vermelles que el govern espanyol ja ha traspassat amb escreix. La xifra a què ascendeixen els incompliments de l'Estat cap el nostre país supera els vuit mil milions d’euros. És a dir, el doble del total de retallades que hauria de fer Catalunya amb l'objectiu de dèficit del 0,7% del PIB, que és el que preveu la pròrroga pressupostària.

La ciutadania ha de saber que Catalunya, malgrat la crisis, genera prou recursos perquè la gent no pateixi com està patint. Les nostres xifres demostren que seriem un estat viable a l’Europa i en canvi no ens sortim de la mà de l’Estat Espanyol. El setè país a Europa en generació de riquesa com és Catalunya no pot tenir un 24% d’atur. Veiem perplexes com l’any passat, cada dia, es van produir trenta-cinc acomiadaments. Això no potser. En comparació, el País Basc que no són millors, ni més preparats que nosaltres, ni tenen un teixit industrial empresarial més potent que el nostre, té una taxa d’atur d’un 14%. Quina és la diferència: el concert econòmic. Aquest, però, és un model que ara ja no ens val. No ens fiem del govern espanyol, ni de l’actual ni del que pugui venir.

De Catalunya cada dia surten 45 milions d’euros que se’n van i no tornen. Si només poguéssim recuperar una tercera part d’aquesta quantitat, el nostre govern no hauria de fer cap retallada i podria afrontar més polítiques socials i mantenir un ritme sostingut de construcció d’equipaments, com escoles o hospitals, i infraestructures, que ara s’ha vist frenat per complet.

Com va certificar el Centre d’Investigacions Sociològiques en la seva darrera enquesta feta pública divendres passat un 34% dels catalans voldrien ser independents. És el percentatge més gran davant de les altres alternatives com ara continuar essent una autonomia, formar part d’un estat federal o ser només una regió d’Espanya. Paral·lelament també ha augmentat la opinió a la resta de l’Estat que caldria suprimir els governs autonòmics i que només hi hagués un govern central. Amb aquestes opinions tant divergents el xoc de trens sembla inevitable. Per tant ara és l’hora de ser valents i arriscar. Si no anem a l’Estat propi no ens en sortirem. Si el tenim podem garantir el nostre futur. Per tant, la sobirania no només és un anhel de llibertat i de dignitat, és també una qüestió de supervivència.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
566
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR