e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

18 de Gener de 2013

Infraestructures Gironines

Les darreres setmanes hem assistit a dues inauguracions (TAV i Eix) molt importants i llargament reivindicades pel territori.

Conscient del problema de finançament de les administracions actuants (Estat i Generalitat), on la falta de liquidesa ha endarrerit l’acabament de les obres esmentades, no és menys cert que haurem de començar a pensar en positiu i enaltir el gran valor econòmic i empresarial que esdevindrà, per a les Comarques Gironines, la posada en funcionament de la connexió en alta velocitat amb Barcelona i el desdoblament de l’eix transversal.

Sovint, ens centrem més en ressaltar la part negativa que la part positiva, en la reivindicació permanent en contra de l’objectivitat, en l’interés a curt i no pas a llarg... Som així! N’hem fet doctrina i difícilment canviarem.

Aquest estat permanent de vigilància i reivindicació, per sort, ens ha portat progrés i millora de la nostra qualitat de vida, però també hem comès errors de plantejament, a hores d’ara, difícils de corregir.

El tema de les infraestructures n’és un clar exemple. N’hi ha de molt prioritàries i centrals, com les abans esmentades, però d’altres, que han tingut suport institucional sense matisos, que potser hagués calgut no fer-les de manera grandiloqüent.

Ara, més que mai, s’haurà de ser realista i pragmàtic, administrant molt bé els terminis i diners públics, fent plantejaments urbanístics i d’infraestructura capaços d’esdevenir present i futur, sense malmetre la capacitat de lideratge que se’ns suposa als gironins. Aquesta és una feina transversal on tothom hi té opinió i cabuda, com ha de ser.

Carregats de raons com estem els catalans i gironins de manca de recursos i infraestructures, també és el moment oportú d’encetar un procés d’equilibri entre el que demanem i el que ens convé.
Finalment, si fem aquest exercici, tot en sortirà reforçat.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
856
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR