e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

07 de Juliol de 2012

Eurovegas

Si Sheldon Adelson escollís Catalunya per instal·lar-hi Eurovegas seria una gran noticia. Vivim moments difícils i aquest projecte seria oxigen per nosaltres.

El 1985 Espanya també va rebre la possibilitat de ser la seu d’un altre gran projecte que finalment es va fer prop de París: Euro Disney. I més tard, al 1988 va ser el cas de Port Aventura, que finalment es va fer a Salou. En aquells moments també hi havia veus crítiques al projecte sobretot preocupats pel tipus de turisme que portaria. Les dades són irrefutables i parlen per si soles:  avui Eurodisney i Port Aventura reben 15 i 4 milions de visitants respectivament. I a nivell de facturació les dades són clares Eurodisney 1.200 milions i Port Aventura 180.

La versió europea de Las Vegas que es vol instal·lar a Espanya té previst en el seu projecte mitja dotzena de grans casinos però també està pensat per ser l’epicentre dels congressos d’Europa. Acabarà creant prop de 30.000 llocs de treball i entre d’altres equipaments hi ha previst: dotze hotels d’almenys 3.000 habitacions cadascú -tots ells de 4 o 5 estrelles-, un gran centre de convencions, un teatre, dos camps de golf o un gran pavelló esportiu. D’això en diem turisme que no ens interessa? Fa pocs dies coneixíem la xifra total de desocupats a Catalunya del mes de juny: 615.576. Cal alguna raó de més pes?

Hem de prendre perspectiva i pensar no només el que ens donarà en els propers decennis. També s’ha de pensar en com ens ajudarà a curt i mitjà termini la important inversió que suposarà la seva construcció. El que necessitem és crear feina i atraure turistes, i ara i en el futur Eurovegas ens ho pot donar.

Ens toca prendre decisions importants que poden modificar el rumb de Catalunya i projectes com aquest són el que necessita aquest país per sortir del clot.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1826
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR