e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

28 de Juny de 2013

Ara que estem en plena temporada d’estiu, encara que pel termòmetre no ho pugui semblar, toca recordar que entre els molts potencials que tenim a Catalunya hi ha el turisme. El nostre és un país atractiu, un territori ordenat i ric en patrimoni natural, cultural, arquitectònic i humà que el fa singular a ulls exteriors i provoca que milions de persones el converteixin en el seu destí vacacional. L’any passat van ser gairebé 14,5 milions de turistes, superant de llarg a altres destinacions de l’Estat a on l’industria turística és la base econòmica com poden ser Balears (10,4 milions) o Canàries (10,1 milions).

Això ens obliga a ser curosos amb el visitant i també amb el sector que li dóna els serveis necessaris per fer que la seva estada sigui la que espera. Només així serem capaços d’anar incrementant, com ha passat en els darrers anys, les xifres econòmiques absolutes. Com a país no ens podem permetre una crisis del turisme, i menys en aquests moments a on altres sectors han patit una davallada. També és important escoltar les veus dels municipis que suporten l’impacta del turisme i que no sempre són tinguts en conte a l’hora d’atendre les seves demandes. El turista busca espais nets, ordenats, segurs, atractius i amb bona mobilitat.  Aquesta és la responsabilitat de les administracions públiques, l’empresa privada ja atén altres factors.

Ja fa uns anys que hem entrat en una època de transició entre el turisme massificat que va començar a arribar a finals dels anys seixanta basat en el sol i la platja, cap a un model que es basa en la sostenibilitat social i que busca qualitat i una oferta més diversificada. Només amb formules imaginatives, una bona planificació i una bona gestió s’aconsegueix el retorn social del que genera el turisme cap als que vivim en aquest país tot l’any.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
834
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR