e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

10 de Setembre de 2010

Josep Maria Vall Comaposada

     

    Josep Maria Vall Comaposada, una persona que no conec de res i per la qual sento una profunda i sobtada admiració al haver llegit el seu article en aquest mateix diari digital sobre el possible assassinat comés per el rei d'Espanya. L'escritor, Josep Maria Vall, exposa uns fets sobre el rei Juan Carlos, dels quals jo no n'havia sentit a parlar mai; es veu que als 18 anys, segons explica, va disparar una pistola i va matar al seu germà Alfons. Els fets, segons explica, es van tractar com a accident malaurat sense doler donar-li massa ressò públic. Potser és quelcom que tothom sap però jo ho desconeixia perquè llavors encara ni havia nascut però no en tinc consciència d'haver-ne sentit a parlar mai. De fet no se'n parla massa del rei d'Espanya, ni falta que fa i menys vist el cas. i amb això declaro obertament la meva ignorància total envers aquest personatge popular. Si és cert el que el explica Josep Maria Vall Camposada, no em cap al cap com algú amb aquest antecedents pugui ser rei d'Espanya i per això la meva sorpresa. Ara potser hauria de documentar-me sobre la vida del rei i tal però és un personatge que no m'interessa perquè el trobo nefast per la salud mental i el desconec personalment. Però en cas de ser cert el que exposa l'escriptor, encara que els fets relatats fossin fruit d'un desgraciat accident, el cas és gravíssim encara que hagin passat 55 anys i el crim hagi prescrit com a tal perquè el Juan Carlos, encara és rei. I si realment van passar aquests fets, com a persona, no té prou dignitat havent-se erigit rei havent matat al seu propi germà encara que fos per accident. Algú, amb 18 anys, tant inepte o malvat, no pot pretendre ser el rei de un país democràtic. Jo sempre m'he considerat republicà com a conseqüència del pensament democràtic però el cas supera absolutament la meva capacitat per comprendre tal desgavell. Només ho puc titllar de xorrada immensa i indigne de la condició humana. Un rei que vulgui amagar els fets relatius a la pròpia persona és un merda i si a sobre els fets son intolerables, encara més; perquè quina necessitat té el rei, ell com a persona, de seguir sent rei? Que fa un bé al país o que la Constitució espanyola així ho considera, anacrònic i discutible per molta gent. Ara no sé si això que he escrit es pdia dir o no, jo només pregunto si és cert, en tal cas, Catalunya ja està jugant malament les cartes, perquè (almenys a la botifarra) no val passar si es té mà.(Parlant del tema, CIU és monàrquic o independentista?)

http://blogs.e-noticies.com/josep-maria-vall/juan_carlos_i_el_fratricida.html

    Després d'haver-me documentat una micona, observo que el germà mort, era més petit que el rei, així que mai va haver-hi perill en la successió. Una altra cosa era com es portaven ells dos o si en Juan Carlos va aplicar la màxima de "Muerto el perro, muerta la rábia". Lleig, sí, ho reconec però tal com diu en Josep Maria Vall Comaposada, mai es va fer cap judici, i en Juan Carlos ja tenia 18 anys.

    Tot això ve a cuento perquè hi algú que diu que ho vol investigar i patatim patatam. Sí home, mig segle més tard investiga. Ceeseí!

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1048
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR