e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

15 de Maig de 2011

 platja de ses illetes

    Popurri:

    Ser català passa per moments delicats. Amb els polítics que tenim i la història recent, amb la rapidesa dels esdeveniments que es succeeixen, el sentir-se català esdevé d'una rellevància relativa. Posant Espanya com exemple i/o "mirall", el ressò mundial es limita exclusivament a la crisi econòmica i els èxits esportius. Al estar la corda més fluixa, el ressò mundial català perd pistonada claríssimament, ja que el dèficit econòmic català és pitjor(relativament) que el d'Espanya, la influència significativament menor i els èxits esportius tals com els Barça o altres d'altres esportistes d'elit, queden engolits per la maquinaria mediàtica espanyola. Un exemple pot ser el campionat mundial de motociclisme. Tenint el gran premi de Catalunya de Montmeló, Barcelona (Catalunya) com a excel·lent aparador internacional, passa a ser simplement un més dels 4 que composen els premis de motociclisme que es disputen a Espanya (Montmeló, Jerez, València i Aragó), i això seguim pagant-ho entre tots. I si el nivell dels pilots catalans és més que excelent (impressionant) quedà igualment difuminat entre el ventall espanyol; llegeixis Crivillé, Sete Gibernau, Sito Pons, Marc Màrquez, Dani Pedrosa o Toni Elias enfront de Jorge Lorenzo i perquè s'entengui millor, en tenis, Rafa Nadal . I això només és un exemple per ilustrar com Catalunya, els catalans, que en algun moment podíem sentir-nos orgullossos dels països catalans, en l'època que ens toca viure, no podem sentir com nostre Mallorca o el país valencià. (El catalanisme andorrà ja fa pena)- Segur que cadascú tindrà la seva teoria i les seves raons però el catalanisme viu una autèntica crisi de magnitud irreversible que ens porta irremissiblement cap a un destí inconcret però fatídic i lamentable. "Divideix i venceràs" va dir Juli Cèsar i això mateix és el que està matant Catalunya. Amb el PSC ja no calen més exemples. Alguns poblets irreductibles han volgut fer referèndums independentistes, però s'han quedat sols. La força, per quantitat de població, d'Espanya, fa que la influència catalana a Catalunya cada cop sigui menor tot i els brots independentistes. I no és pas que jo vulgui reivindicar la catalanitat de Mallorca, sinó remarcar simplement el fet de la espanyolitat mallorquina sense que això els suposi cap mal de cap. Almenys, des de Catalunya sí que es pot veure la televisió balear, en canvi, el conflicte amb la comunitat valenciana per Tv3 i a l'inrevés només ho puc titllar de penós.

Apa, pau i força.

------------------------------------------------------------------------------------

    Ser catalán pasa por instantes delicados. Con los políticos que tenemos y la historia reciente, con la rapidez de los acontecimientos que se suceden, el sentirse catalán acontece de una relevancia relativa. Poniendo España como ejemplo y/o "espejo", el eco mundial se limita exlusivamente a la crisis económica y los éxitos deportivos. Al estar la cuerda más floja, el eco mundial catalán pierde empuje clarísimamente, puesto que el déficit económico catalán es peor(relativamente) que el de España, la influencia significativamente menor y los éxitos deportivos tales como los Barça u otros otros deportistas de èlite, quedan tragados por la maquinaría mediática española. Un ejemplo puede ser el campeonato mundial de motociclismo. Teniendo el gran premio de Cataluña de Montmeló, Barcelona (Cataluña) como excelente escaparate internacional, pasa a ser simplemente un más de los 4 que componen los premios de motociclismo que se disputan en España (Montmeló, Jerez, Valencia y Aragón), y esto seguimos pagándolo entre todos. Y si el nivel de los pilotos catalanes es más que excelente (impresionante) queda igualmente difuminado entre el abanico español; lease Crivillé, Sete Gibernau, Sito Pons, Marc Màrquez, Dani Pedrosa o Toni Elias frente a Jorge Lorenzo y porque se entienda mejor, en tenis, Rafa Nadal. Y esto sólo es un ejemplo para ilustrar como Cataluña, los catalanes, que en algún momento podíamos sentirnos orgullossos de los païssos catalanes, en la época que nos toca vivir, no podemos sentir como nuestro Mallorca o el país valenciano. (El catalanismo andorrano ya hace pena)- Seguro que cada cual tendrá su teoría y sus razones pero el catalanismo vive una auténtica crisis de magnitud irreversible que nos trae irremediaiblemente hacia un destino inconcreto pero fatídico y lamentable. "Divide y *venceras" dijo Julio César y esto mismo es lo que está matando a Cataluña. Con el PSC ya no hacen falta más ejemplos. Algunos pueblecitos irreductibles han querido hacer referendums independentistas, pero se han quedado solos. La fuerza, por tamaño de población, de España, hace que la influencia catalana en el mundo cada vez sea menor aún con los brotes independentistas, Y pues, en Mallorca aún menos. Y no es que yo quiera reivindicar la catalanidad de Mallorca, sino simplemente el hecho de la españolidad mallorquina sin que esto les suponga ningún dolor de cabeza. Al menos, desde Cataluña sí que se puede ver la televisión balear, en cambio, el conflicto con la comunidad valenciana por Tv3 y al revés sólo lo puedo tildar de penoso.

   Ala, paz y fuerza.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
987
2
Comentaris afegits 
salvi (bcn) 16-05-2011 - 23:42
A Mallorca sou mallorquins i orgullosos n'hauríeu d'estar. Parlar la llengua catalana (català-valencià-balear) i sentir-se català hauria de ser suficient per ser-ne però polítics catalans, balears o valencians, només van alhora en partits d'àmbit nacional
Joan Capó (Esporles) 16-05-2011 - 16:39
A Mallorca som tan catalans com al Principat.
TORNAR