e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

22 de Novembre de 2011

2052


   El vint i tres d'Agost de l'any dos-mil cinquanta-dos, qualsevol de nosaltres podria ser el protagonista. La porta s'ha quedat oberta i comproves que no hi ha ningú al passadís.  La teva miserable existència s'ha podrit entre quatre parets blanques en busca de qualsevol veritat que no existeix. Et cordes fortament la bata i t'escapes del Hospital Psiquiàtric Qatar Foundation de Barcelona. Es diumenge i gairebé no hi ha ningú. En pocs minuts, baixes les escales i surts tranquil·lament per la porta de mercaderies fins al carrer. Et trobes a les rondes de Barcelona i el semàfor en blau et fa dubtar. Dues  Yamaha 20.4 amb reactor electrònic de protons apareixen de cop fent més soroll que res. El teu cervell no t'enganya, saps perfectament que son policies i t'estan mirant. Veus que creuen unes paraules i apaguen els motors. Intentes fugir però el teu cos gairebé no et respon, ja ets vell i estàs molt encarcarat, va a pas de tortuga. Els policies t'aturen i et diuen amb veu metàl·lica mentre et sondegen amb un escàner de mà -bon dia senyor. Necessita ajut? Buenos dias señor. Necesita ayuda? Good morning sir...
-Estic aquí a l'hospital ingressat i no em deixen fumar, no tenen pas un cigarret?
   -Té el carnet de fumador actiu? -Respon el més jove sense treure's les ulleres de "poli".
   -Deixis de romanços. M'estic morint. Els doctors m'han dit que només em queden tres mesos de vida carallot. Dóna'm un cigarret o aneu-vos-en a la merda.
   Alhora es posen la mà a l'orella del auricular -a tots els agents, s'està produint un 3-14 a l'avinguda Messi- assenteixen entre ells i giren cua. Tu, somrient, aixeques el dit índex sense mirar-los. Però abans d'arrencar, el policia més gran dona mitja volta i t'ofereix un Marlboro-cola dient-te que s'encén sol. El cigarret que fa tants anys que tens ganes de fumar.
   -Gràcies poli. Ara vés i fot-li un cop de puny al teu company.
   El policia et deixa per inútil i marxa amb la seva moto del futur. Tu prossegueix sense rumb amb el teu caminar de vell i traient fum enlaire. Amb el cigarret als llavis i tossint,  entres a l'ascensor de la parada del transbordador de la línia verda  i desapareixes cap avall.
   S'obre la porta i veus que tothom passa per l'arc de metall, tu darrera. Passes i pita -Pip, pip, pip, pip....
   S'apropa un guàrdia robot de seguretat i diu-posi el dit gros allà i passi. Si no té el contracte en ordre li arribarà una amonestació al seu conte bancari.
   -Sí, sí, cosa. Gràcies.

   Baixes a l'andana pel tub d'aire i esperes pensant que no saps com van les mil màquines expenedores de productes. Passa un minut i una llum blanca amb una simfonia horrible es converteix en una llançadora. Hi puges i comproves als panells lluminosos els noms de les parades, Ford, Vallcarca-Airport, Damm-Lesseps, Fontana Apple, Passeig Movistar, Catalunya-Caixa, Liceu Michael Jackson Memorial, Drassanes platja, Paral·lel-Broadway, Sony-Poble sec, Espanyes, Sitges, Halloween-station, Plaça de la Mesquita, Hello Kitty i Corte Inglés. Comproves que tants anys més tard encara para a totes les parades, no va directament al destí que un desitja, mai ho ha fet el transport públic col·lectiu. Comences a fixar-te en la gent i gairebé tothom vesteix estrafolàriament, porten auriculars i ulleres amb llumetes. Et quedes mirant a un skater platejat que sembla bon nano i li preguntes -Encara mana el PP?

I ell respon incrèdul -Què dius iaio sonat? Que no saps que aquest any és "bisiest"? Toca PSOE.

-I Catalunya ja és independent? Respon, nano. Catalunya és

Però no pots acabar la frase. Un raig làser porpra et desintegra sense que ningú s'immuti el més mínim.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1150
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR