e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

01 d'Abril de 2011

10%

    A retallar de sanitat. Segons uns, els de la Generalitat, el govern espanyol insta a les autonomies a retallar despesa i per aquest motiu es destinaran menys diners a sanitat! -Prohibit endeutar-se més -diuen parlant de Catalunya. De fet, és la mateixa cançó de sempre. Com que els catalans generen més diners, doncs figura que toca donar cap a les autonomies menys productives. Però el cas actual, ja, ara mateix, és que Catalunya necessita aquests diners que està "regalant", per invertir en creixement de país. Algunes teories diuen que el que es pretén des de Espanya és ofegar algunes competències autonòmiques perquè tornin a ser càrrec de l'estat simplement per dir que els catalans no ho saben fer bé. Altres teories, a l'inrevés, afirmen que l'única solució passa per la independència de Catalunya (recentment el President Pujol sembla que ho insinua però realment sense massa rotunditat). Si el nivell de l'economia catalana segueix caient com el pèndol del Tibidabo, l'estat espanyol, per lògica simple, també s'en ressentirà. I si espremen tant Catalunya, es corre el risc de convertir el motor de la locomotora en ferralla i llavors tot el tren es para. Tota Espanya s'haurà de baixar del tren per empènyer una economia parada que tardarà molt de temps, anys,  per tornar a agafar impuls. (Com la crisi a Amèrica llatina dels anys 80 o la crisi del boom immobiliari a Japó els 90 que encara no han resolt). És un problema més econòmic que polític i si els polítics espanyols no s'en adonen, han de ser la totalitat de les forces polítiques catalanes les que s'ajuntin plegades (llegeixis CiU, ERC, ICV, DC i PSC) per fer front a Madrid; i si cal amb l'ajut de manifestacions multitudinàries de la ciutadania convocades per el partit de Govern si hi han collons. Però com que això no passarà, s'ens seguiran pixant a la boca tal com repeteix cada dia en Mohammed Jordi a Rac1. O el President Mas dona un cop a la taula i lidera els catalans (catalans de tota la vida, immigrants, castellanoparlants, tothom que visqui a Catalunya), deixant-se de les tonterietes dels seus consellers amb idees brillants per desviar l'atenció, o passarà a la història com un Montilla qualsevol.

 

    Vinga, pau i força.

 

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1747
4
Comentaris afegits 
PauMora (BCN) 03-04-2011 - 21:26
Encara que el vot pugui ser secret, trobo d'all ms ridcul, covard i d'aixecacamises que el President Mas no digui el que ha votat
AlbertM (Barna) 02-04-2011 - 12:15
El dia 10 anir a votar menys gent del que seria desitjable.
csobros@hotmail.com (Mollet) 01-04-2011 - 19:34
el dia 10 es sabr el mxim de gent que l'importa el ser catal.
FINA (BARCELONA) 01-04-2011 - 01:07
ES NECESSITAR MS QUE IMPULS PER TIRAR AQUESTA I TOTES LES ECONOMIES ENDAVANT. S UNA LLSTIMA PODER CONTEMPLAR QUE CADA COP MS AUGMENTA EL TANCAMENT DE LOCALS PER ELS DIFERENTS CARRERS DE BARCELONA.
TORNAR