e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

11 d'Agost del 2013

Islam - conceptes bàsics: Ramadà

Ho admeto. Malgrat que el meu posicionament envers l’Islam és crític o, de vegades, molt crític, hi ha ocasions en què no puc evitar expressar la meva admiració (barrejada amb una dosi de recel i desconfiança) per algun aspecte concret d’aquesta ideologia, un aspecte que normalment té a veure amb la seva solidesa i la fermesa dels seus valors. I un bon exemple d’això és el Ramadà. Precisament el passat 8 d'agost es va celebrar Id al-Fitr, la festa que marca la fi arreu del planeta d’un dejuni de sol a sol que ha durat un mes.

El Ramadà es el novè mes del calendari musulmà que, al contrari que el gregorià, es regeix per la lluna i és, per tant, sensiblement més curt, de 354 o 355 dies depenent de l'any.  A banda d'això, les divisions són les mateixes que per al calendari...

Continuar llegint...

04 d'Agost del 2013

Islam - Conceptes bàsics: Dhimma, tolerància, jizya

Ho va dir George W. Bush immediatament després dels atemptats de Nova York i el Pentàgon de 2001: "Aquests actes de violència contra innocents violen els postulats fonamentals de l'Islam. I és important que els meus compatriotes americans ho entenguin".

Ho va dir Barack Obama en el seu discurs del 4 de juny de 2009 a la Universitat Al-Azhar d'El Caire :"L'Islam pot estar orgullós de la seva llarga tradició de tolerància".

Ho va dir David Cameron després de la decapitació a plena llum del dia del soldat britànic Lee Rigby aquest mateix any 2013:...

Continuar llegint...