e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

21 de Desembre de 2011

Vella feina pel nou govern

El debat d’investidura ha finalitzat i, en conseqüència, hi ha nou president del govern espanyol. Deixant de banda les no-sorpreses produïdes pel seu discurs (previsible, poc encoratjador i amb molts interrogants encara per desvetllar) se’ns planteja ara quines seran les principals i primeres mesures a adoptar.

Si hi ha una assignatura obligada, que requereix alguna cosa més que missatges, és la de contribuir a la recuperació econòmica i a generar ocupació, sense oblidar els milers de persones que ben aviat esgotaran les seves prestacions d’atur, o que malauradament ja ho han fet.

Aquesta i no altra és la més important, urgent i necessària aportació que el nou govern de Mariano Rajoy ha de liderar. I haurà de fer-ho acompanyat d’altres forces polítiques i dels agents socials i econòmics. El govern ha de voler ser ajudat en aquesta delicada matèria i això implica no fer cap trencadissa en les propostes, cercar un cert equilibri entre les parts i mesurar be les conseqüències de qualsevol mesura a emprendre. Les recents reformes aprovades, com és el cas de la reforma laboral, més enllà de no haver aconseguit canviar cap de les dinàmiques del nostre mercat de treball, va comportar efectes fins i tot perversos quan posteriorment es va suspendre la prohibició d’encadenar contractes temporals. O a l’allargar l’edat per a gaudir dels contractes de formació, per citar dos exemples.

I parlant de normativa laboral i de contractes, és a nivell d’estat on es poden modificar aquells aspectes que no funcionen, que són molts. La dualitat del mercat de treball és excessiva i nociva, ho sabem. Posem-hi fil a l’agulla, però el debat no es pot reduir a parlar del contracte únic. Hi ha massa modalitats contractuals, algunes fórmules estan absolutament en desús, i altres són infrautilitzades perquè han perdut sentit i interès. La contractació temporal pot i ha de ser més controlada i justificada, revisada la seva protecció. Però no oblidem quin és encara el nostre model productiu i els sectors que el proveeixen. El volem transformar per millorar i en aquest trànsit no el podem precaritzar encara més.       

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
2435
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR