e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

20 d'Abril de 2012

Mala nota en exemplaritat

Aquesta ha estat una setmana en la què s’ha parlat obertament de qüestions que no sempre formen part de l’actualitat, de diaris, tertúlies i editorials. La caiguda del monarca espanyol en un altre continent, de viatge privat i amb finalitats de cacera animal, han generat un terratrèmol al voltant de la seva agenda privada, el grau de coneixement i de control de les seves activitats i el possible cost de les mateixes.
I com sol passar, plou sobre mullat. Encara no recuperats de l’afer Urdangarín, un nou escàndol ha esquitxat la família reial. En pocs anys ha anat creixent en l’opinió pública una sensació de progressiu allunyament, del que allà denominarien “desapego” respecte aquesta institució. Crec que no pot ser d’altra manera, des del moment en què s’ha comprovat la nul.la transparència dels comptes de la casa del Rei, amb quins diners compten, per a què i en què els gasten.

A això hi hem de sumar, ens agradi o no, el progressiu qüestionament dels poders públics, la pèrdua de confiança en les institucions i la política, la sospita de privilegis i una certa exhibició, per part d’alguns, de conductes impròpies i contràries a allò que diuen i tenen el deure de representar.

De la mateixa manera que ningú no trobaria raonable l’exhibició de luxe davant de qui està passant necessitats, tampoc és raonable oblidar l’existència d’una crisi que està calant tan fort i no ser extremadament curós en les manifestacions i actituds mostrades.

Ben segur que, entre les paraules més escrites i pronunciades aquests dies, està l’exemplaritat. Potser també el sentit comú. I és que el context en el que vivim ens posa deures a tots, governs, oposicions, sectors i societat en general. Però més enllà d’això, hi han els deures individuals, els que ens pertoca fer a cadascun de nosaltres. Aquests deures són personalitzats, no són iguals per a tots. Alguns hi estan, o hi estem, més obligats que altres. Es refereixen a conductes i actituds. A major responsabilitat, major càrrega de deures. I darrerament s’han de posar molt males notes d’exemplaritat. 

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
2016
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR