e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

20 de Juny de 2011

La marxa dels indignats

Han passat uns dies i les coses es veuen amb una certa perspectiva, com sol passar sempre. Malgrat això, mantinc interrogants i opinions que no han variat al llarg de les darreres setmanes, fins i tot des de l´inici del moviment dels indignats. Interrogants sobre com es sosté el fet d equiparar i col·locar en un mateix sac a tota la classe política, sindicats, patronals i mitjans de comunicació. Tot allò que fa olor de “sistema” és rapidament titllat d inútil, gens representatiu, venut a determinats interessos i causant de la major part dels mals que ens assolen.

Em costa d entendre com construirem alguna cosa sòlida si res del que tenim i que tant ha costat de recuperar els sembla valid per avançar. O com a mínim per intentar-ho. Dit això, vull també manifestar que el nostre sistema democràtic mereix una profunda revisió del seu funcionament, és clar. I que, partits politics i molts altres estaments, patim d’un grau d’incomunicació amb la societat en general i, fins i tot, en determinats casos amb aquells que representem, ens voten o hi estan afiliats, que necessitem  també de noves formes de fer i treballar amb urgència.

El moviment que ens interpel·la és heterogeni i multicolor. I tampoc admet generalitzacions que poden ser injustes. Però hi ha molta més interpel·lació: la de la generació encara influïda per la cultura de l’esforç i el sacrifici dels més grans, que han viscut raonablement bé i no saben encarar el futur dels seus fills i filles en l’actual context. O la dels més grans, acostumats a suar de valent per aconseguir sobreviure i que veuen en les recents protestes ciutadanes un aire d’insurrecció de revolta, de velles reivindicacions que ells mateixos van iniciar.

La marxa dels indignats peró, té un altre punt de partida: les conquestes poliíiques, socials i ciutadanes que ja s’han trobat fetes i no poden desmerèixer. I caldrà separar el gra de la palla, les reivindicacions de la violència, la crítica al sistema de la negació del sistema, el “ningú ens representa” pel “podeu i heu de representar-nos millor". 

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
3764
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR