e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

14 de Març de 2012

"El saben aquell que diu...?"

El nostre és un país amb un elevat índex de talent per metre quadrat. Gosaria dir que en tots els àmbits, I també en el de l’humor. Qui no recorda, per exemple, els monòlegs de l’humorista Eugenio? I aquell silenci que es feia quan explicava  les seves històries, només trencat pel riure gens dissimulat dels que l’escoltaven.

Quan persones de les quals recordem la seva genialitat, la seva manera d’entomar la realitat, amb ironia i amb intel·ligència, ja no hi són, tendim a imaginar-nos cóm afrontarien, com narrarien alguns dels fets que col·lectivament estem vivint. A mi em passa sovint, i per aquest motiu em tempta manllevar, amb tot respecte, algunes de les seves expressions més típiques i conegudes per aplicar-les a esdeveniments ben actuals. No perquè siguin còmics, precisament, però si per la perplexitat que alguns em provoquen.

“El saben aquell que diu¨” que els desitjos de tres famílies (o cinc, o sis) puguin pretendre modificar un sistema educatiu sencer, des del punt de vista de la llengua?  I el saben aquell que diu que, allò que per a la gran majoria de ciutadans és riquesa lingüística, llengua a protegir i a promoure (català), per a ells és llengua d’imposició sobre la seva  (castellà)?

“El saben aquell que diu” que va un estat i es planteja una flexibilització del seu dèficit, però el denega a les comunitats autònoms, que són qui tenen les competències i per tant les que fan la despesa i es veuen abocades a dur a terme nous ajustaments/retallades?

“El saben aquell que diu” que el model de concert econòmic que és vàlid a Euskadi no ho és, sembla, a Catalunya? I que els dos grans partits estatals allà l’avalen i el justifiquen, i aquí no el volen?
O el saben aquell que diu que fa créixer molt més el sentiment independentista la constatació en la nostra pròpia pell de l’espoli fiscal que pateix Catalunya i de tanta negació absurda, que no pas  qualsevol altra cosa?

Ho saben tot això? Ho volen saber? Crec que de tots els anteriors, aquest darrer és el que més els preocupa i menys gràcia els fa .  Però agradi o no, el sentiment avança i qualla, i dia a dia es carrega d’arguments. Que s’acaba la broma, “nanu”.
 
 

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
2752
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR