e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

27 de Novembre de 2014

Temps de decisions

El president Mas ahir davant de més de 3.000 persones de la societat civil, de l’àmbit de la política i del món de l’empresa, va presentar el full de ruta per a la independència de Catalunya el 2016. En aquest sentit, va subratllar la necessitat de crear una llista mixta amb societat civil i partits que tingui un mandat d'any i mig per després convocar un referèndum.

Els catalans hem d’assumir que ara és temps de decisions. I cal completar el procés polític iniciat ara fa dos anys i centrat en l’exercici del dret a decidir del poble català perquè interessa a tots, tant els que van votar sí-sí, sí-no i no.

El 9N Catalunya va trencar l’status quo i hem de saber aprofitar aquesta embranzida. El dia 10 Catalunya era un país més lliure i més segur de si mateix, mentalment i anímicament més preparat per a construir el seu futur i per posar en marxa les seves altes potencialitats.

Fem que entre tots aquest desig sigui possible, sigui una realitat. A Catalunya hi ha una fórmula guanyadora:  societat civil organitzada institucions públiques implicades civisme urnes= èxit de país; i d’aquests ingredients no en pot fallar ni un. Hi ha pocs moments en què cal saber difuminar l’ombra de la ideologia pròpia perquè brilli la llum de l’ideal comú. I a Catalunya estem en un d’aquests moments.

Ha arribat l’hora de fer servir l’únic instrument que ens queda per poder fer la consulta que se’ns nega: les eleccions. No és el millor dels instruments, però no n’hi ha cap altre.

Les eleccions només s’avançaran  si són per fer la consulta, si es volen eleccions per canviar el govern o la representació de cadascú al Parlament no hi haurà avançament. Hi ha d’haver una pregunta i un programa clar, que no doni discussió sobre què es vota: saber si es vol que Catalunya sigui un estat independent o no.

Ara s’ha de configurar una llista que compti amb el suport dels partits que s’hi vulguin sumar amb persones representatives de la societat civil, professionals experts i proposades pels partits que en formin part i que hauran d’acceptar no repetir en les eleccions següents. Es presentarien com un acte de servei al país.

El mandat parlamentari seria curt, màxim d’un any i mig. Al final es promouran unes noves eleccions catalanes constituents i convocaran un referèndum perquè els ciutadans proclamin el nou estat. No estem en condicions normals i per això  hem de prendre decisions diferents i tenir actituds diferents.

És temps de decisions i de sumes i no de condicions personals.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1389
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR