e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

04 de Maig de 2012

No vull pagar

“No vull pagar”. Poques vegades tres paraules han volgut dir tant. I no m’estic referint al fet implícit de negar-se a pagar. Em refereixo a una revolta que en pocs dies ha aconseguit milers de seguidors que han volgut alçar la veu contra una injustícia històrica. 2.500 vehicles, en un sol dia, son una clara mostra de que estem davant d’una iniciativa que no podem obviar.

Al poble li pertoca fer-se sentir. Alçar la veu davant de la injustícia en un acte de legitima llibertat d’expressió. I si aquest gest va acompanyat de la valentia suficient per arriscar-se a ser sancionat, encara és més lloable.

Com lloable és que els governants sàpiguen escoltar aquest crit i fer costat als qui l’expressen. I ningú pot posar en dubte que el govern de Catalunya ha escoltat, i ha fet costat a la reivindicació dels qui diuen prou. Des del portaveu, Francesc Homs, a qui hem pogut sentir públicament mostrant comprensió per una iniciativa que posa de manifest els problemes estructurals que tenim com a país, fins al conseller Felip Puig, que no ha dubtat a afirmar, amb veu clara, que el Govern no enviarà Mossos a les barreres dels peatges a multar als qui no paguin.

El que no podem admetre és que un govern, el nostre Govern, falti al principi de legalitat mirant cap a una altre banda si la concessionària presenta una denuncia. Com inadmissible és que alguns líders polítics truquin als mitjans de comunicació anunciant hora i lloc on se sumaran a la protesta, just abans d’escollir quina roba es posaran per sortir a la fotografia, i tornar cap a casa amb un dispositiu “Via T” amb càrrec als pressupostos del Parlament. Més, encara, si representen a un partit que quan era al govern, no es va recordar de l’existència dels peatges.

Una darrera reflexió tota aquesta indignació l’hauríem de canalitzar cap a l’Estat Espanyol i sobretot treure la  mascara de partits amb obediència espanyola que fan un doble discurs , depèn del territori que trepitgen.  Cal resoldre aquest greuge comparatiu en el terreny estrictament polític i veure que és defensa globalment que beneficíi al conjunt de tot els catalans i catalanes.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
2146
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR