e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

25 de Març de 2010

Des de CiU emplacem el President Montilla a articular una majoria catalana en contra de la pujada de l’IVA i la morositat. La incoherència en la que viu el tripartit entre Barcelona i Madrid el porta a fer coses estranyes. Sense anar més lluny, acaba de votar a Madrid al costat de CiU contra la morositat, però va rebutjar fa uns dies una proposta de CiU de similars característiques al Parlament.

La Comissió Europea preveu que l’augment de l’IVA provocarà una caiguda del PIB. Tindrà efectes negatius sobre les famílies, les empreses, els Ajuntaments. Aturarà la reactivació del consum i incidirà negativament sobre el turisme, entre d’altres reaccions adverses.

El tripartit prefereix donar suport incondicional al PSOE que fer un pas endavant per la recuperació de l’economia catalana evitant l’augment de l’IVA. ERC i ICV voten a Madrid en contra de la pujada de l’IVA i a Catalunya es posen al costat del PSOE. No és res més que incoherència.

Fins i tot el conseller d’Economia, Antoni Castells, en declaracions a Catalunya Informació el 6 de setembre de 2009 va indicar que l’increment de l’IVA “és inapropiat i es planteja fora de temps”.

Aquesta setmana a Madrid, tant al Congrés com al Senat, s’han produït dues votacions importants. A la Cambra Baixa es va aprovar una proposició de llei de CiU per agilitzar els terminis de pagament de l’Administració i entre empreses progressivament . A la Cambra Alta van tirar endavant dues mocions que insten el Govern a deixar sense efecte l’augment de l’IVA a partir del mes de juliol.

Aquestes dues iniciatives responen a dos temes que susciten una enorme preocupació entre la ciutadania. El rebuig a la pujada de l’IVA pretén evitar l’aturada de la recuperació econòmica, mentre que la lluita contra la morositat busca equiparar l’Estat espanyol a la resta d’Europa, on els terminis de pagament són molt més curts.

Cal recordar que el passat mes de febrer el tripartit va votar en contra d’una iniciativa de CiU al Parlament per reduir a 30 dies el pagament de la Generalitat i la resta d’Administracions Públiques catalanes. I aquesta setmana ERC, ICV, i els socialistes han votat a favor de la Proposició de Llei de CiU al Congrés. Aquest comportament demostra la incoherència en la que viuen els partits que representen el tripartit. A Catalunya voten una cosa i a Madrid la contrària.

Les dues votacions al Congrés i al Senat van evidenciar la soledat dels socialistes. En el tema de la morositat es van afegir al consens finalment per evitar quedar aïllats i en el tema de l’IVA es van quedar pràcticament sols oposant-s’hi.

En aquest sentit, demanem un cop més al  President de la Generalitat que articuli una majoria dels partits catalans per lluitar contra la morositat i per aturar la pujada de l’IVA. El President Montilla encara és a temps per evitar quedar-se sol com li ha passat al PSOE.

Cal recordar que tots els intents de CiU per acordar amb el Govern mesures concretes per fer front a la crisi de manera consensuada han estat infructuosos. El tripartit s’ha quedat en les grans declaracions, obviant els fets. A l’hora de la veritat ha rebutjat concretar qualsevol iniciativa, el que ha quedat palès tant al ple monogràfic sobre la crisi, com a la reunió al Palau de la Generalitat amb els agents socials, com al debat de totes les iniciatives que ha presentat a la Cambra catalana el darrer any i mig Convergència i Unió.

Tothom s’oposa a l’augment de l’IVA excepte els socialistes: no coneixem ni un sol tècnic, ni un sol economista, ni un premi Nobel que plantegi l’oportunitat de l’increment de l’IVA.

Igualment, la Comissió Europea va posar de manifest fa unes setmanes que aquesta pujada suposaria un cop en la recuperació econòmica de l’Estat espanyol.

Malgrat tot això a “Can Tripartit” són temps de més incoherències encara.Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
2274
3
Comentaris afegits 
Josep Lluís Jardí (Reus) 27-03-2010 - 00:09
Pujar l'IVA és enfonsar-nos més, el que s'ha de pujar és el nivell educatiu , el creatiu i el nivell de confiança en aquelles persones que poden amb la seva vàlua i amb el seu esperit emprenedor tornar-nos la il·lusió.
montse varderi rosales (Sant Cugat del Vallès) 26-03-2010 - 18:54
El augment del IVA repercutirà a tothom. Ja que fins compra unes patates o compra qualsavol cosa, tot anirà incrementat això a nivell del consumidor, i a nivell d'empressa igual. Després farà pujar la gasolina, farà pujar tot. I l'IRPF també.
Norbert Tomàs Bilbeny (Barcelona) 07-07-2010 - 20:35
com sempre encertada i molt clara. Claríiiiiisima.
TORNAR