e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

21 d'Octubre de 2012

L'estrany europeisme de Rajoy

“El gran relato que es el proyecto europeo nos eseña una gran lección: que nuestros éxitos siempre han venido de la mano de una mayor integración, que nuestra fortaleza es inseparable de nuestra unidad, y que nuestros avances guardan relación directa con nuestra voluntad de hacer frente comunún a los desafíos que pretenden dividirnos”. Amb aquesta contundència es va expressar el president del Govern d’Espanya, Mariano Rajoy. Les seves paraules van deixar clar dimecres passat durant la inauguració del congrés del Partit Popular Europeu a Bucarest que Rajoy és un europeista convençut. En definitiva a Rajoy Europa li encanta, però Espanya més encara.


El problema és que des d’Europa i des del món aquesta idíl·lica percepció de Rajoy no es veu per enlloc. Les principals capçaleres internacionals han deixat clar que l’estrany europeisme de Rajoy i del seu Govern desprenen tics polítics que corresponen a altres èpoques. El 13 d’octubre la premsa estrangera recollia detalls sobre la celebració a Madrid del 12 d’octubre i la decisió del president Mas de tirar endavant una consulta sobre la independència de Catalunya. El Frankfurter Allgemeine Zeitung destacava, arran de les declaracions del ministre José Ignacio Wert sobre l’espanyolització dels alumnes catalans, que les seves paraules “van sonar a indignació, però a pur franquisme”. Le Monde, indicava que “l’extrema dreta espanyola ha trobat un nou terreny de joc: la manifestació contra la independència de Catalunya”. Tot això, segons els mitjans estrangers.


El Financial Times feia el passat dia 16, en el més pur estil del primer ministre britànic David Cameron, l’assenyada recomanació de permetre el referèndum, com a Escòcia. “El Govern espanyol ha de deixar d’amagar-se rere la llei i permetre el referèndum català. El matrimoni no pot sobreviure només declarant il·legal el divorci”. L’article, signat per Gideon Racham, posava de manifest la intransigència de Rajoy i deixava clar que l’enfocament britànic sobre la qüestió escocesa és “més pragmàtic i audaç”.


Se li nota massa al president Rajoy que Europa li encanta. En canvi, a Europa no els encanta el senyor Rajoy.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1440
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR