e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

13 de Maig de 2011

Les retallades del PSC-PSOE

La constitució espanyola, en el seu article 14, afirma que els ciutadans som iguals davant de la llei sense que pugui prevaler cap discriminació, per raó de naixença, raça, sexe, religió, opinió o qualsevol altra circumstància personal o social. Hi ha moments, com el que estem vivint ara, que una, en llegir aquesta afirmació, es pregunta de manera sincera en quina mena de democràcia vivim. Com és que un elevadíssim nombre de persones, set milions, siguin discriminades sistemàticament sense que es produeixi la més mínima reacció per part de l'opinió pública o de les més altes instàncies de l'estat espanyol.

Del consell de ministres i el seu president no cal esperar cap reacció perquè són els agents que efectuen aquesta discriminació negativa i constant sobre els ciutadans de Catalunya. Aquesta afirmació pot semblar exagerada però els fets  s'entossudeixen en demostrar-la.

Si no és així, com s'explica que el govern central hagi suprimit la convocatòria de 1.246 places de mestres per a l'educació secundària dels instituts catalans, amb el vist-i-plau dels seus coreligionaris del PSC. Mentre, però, permet la mateixa convocatòria en comunitats autònomes on governa el PSOE, a Andalusia i a Extremadura. De la mateixa manera, el govern de Madrid ha incomplert els terminis de pagament dels 4.000 milions d'euros de les inversions de la xarxa de Rodalies amb l'excusa de no tenir diners però si que en té per pagar 7.289 milions d'euros dels trens d'alta velocitat d'Extremadura i Astúries.

Dels 1.450 milions d'euros del fons de competitivitat que l'Estat deu a la Generalitat és difícil afegir més al que s'ha dit en aquest dies i encara així molts en indignem que el govern es nega a pagar i, a més, reclama que les retallades pressupostàries catalanes passin del 10% al 20%. Però encara indigna més l'actitud farisaica del PSC, que és responsable de la situació actual de les finances de la Generalitat i critica els durs ajustaments a quins ens obliga Madrid mentre vota a Madrid a favor de l'asfixia econòmica de Catalunya.

Siguin quines siguin les raons per mantenir aquestes actituds discriminatòries envers als catalans no poden ser justificades en cap cas. Es evident que no es tracta de una qüestió puntual – com pot ser l'electoralisme- sinó que es perllonga en el temps. Aquesta discriminació, que mina el benestar i les oportunitats econòmiques dels catalans, ha de ser denunciada amb veu alta i clara. I reflexionar, un cop més, en quina mena de democràcia vivim.  

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
3693
5
Comentaris afegits 
Antoni Tehas (Ribera de Cards) 17-05-2011 - 20:00
El tracte a Catalunya,no s b ni desde fora ni desde dins.Grups de presi Catalans, despretigient al Govern de la Generalitat per optenir bons resultats poltics en les eleccions.El sentiment Separatista del PSC s votar diferent al Senat que al Congrs.
Rosa Torrens Benages (Centelles) 17-05-2011 - 12:02
Fa molts anys enrere quan estaba a la Generalitat Jordi Pujol, a Catalunya no es tena majoritariament el sentiment separatista, pero b totes aquestes represions que fa anys patim al poble de Catalunya, fa que una gran majoria ens haguem tornat .
Llus Pardos (Balaguer) 16-05-2011 - 08:39
Completament d'0acord amb el que exposses. Caldria preguntar-se el perqu de les manifestacions que s'han fet i estan convocades.Parlen de retallades per no les relacionen amb el desgovern del tripartit i el actual d' en Rodrguez Zapatero
montse (Sant Cugat del Valls) 13-05-2011 - 17:28
Penso que cada dia estic ms segura que els catalans no tenim res e com amb Espanya, jo no vull dir que alguns ens entenguin, per si ni aqu ens entenen? Veig que cada vegada est ms oberta la separaci i que ens tenim que defensar!! Aix no podem!!
josep maria lopez tolsanas (mollet de peralada) 13-05-2011 - 15:38
la solucio a tots els poblemas de catalunya, sembla ser que tenim un psc espaynol, per axio seria notable fer una hicenda publica catalana i pagar els impostos pertinens, axi els mals pagadors seriam nosaltres. al meys aniriam ve. i despotrigats igual.
TORNAR