e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

07 de Juliol de 2010

La comissió parlamentaria del Cas Palau es pot analitzar des de diverses perspectives, amb primes diferents.

El primer de tots, com deia el fiscal titular de l’Oficina  Antifrau de Catalunya, és una estafa, una burla a la llei. Les comissions d’investigació parlamentària són pensades per investigar el govern. Per investigar l’oposició hi ha els tribunals de justícia. El mateix titular de l’Oficina antifrau David Martinez Madero es mostrava perplex per la creació d’una comissió a 5 mesos de les eleccions, i damunt  per investigar l’oposició. Una persona independent, nomenada per el tripartit, veu clar que s’ha creat una comissió plantejada com un tribunal polític contra Convergència. El guió ja està escrit: Convergència és culpable.

Els primers dies de la comissió, el PP va proposar que declaressin a la comissió els ex-consellers de CiU, Felip Puig, Pere Macies, i el propi Artur Mas. La proposta va ser rebutjada amb els vots del tripartit. A CDC, amb la consciència ben tranquil·la i varem votar a favor.

Ara, quan el cas Millet o el cas Palau, esquitxa i afecta a persones de la cúpula del PSC, algunes de rellevants, tot i que per els mitjans de comunicació del govern sembla que no siguin militants de res, el mateix tripartit es nega a que puguin comparèixer a la comissió. I per activa i per passiva, tots els membres del tripartit, es conxorxen per posar límits a la comissió. Si en Millet es va quedar diners, no ho hem d’investigar!!! Si amb l’afer de l’hotel la Generalitat va perdre 5,6 milions d’euros, doncs no ho hem d’investigar!!!.  Solament ho podem investigar si és per fer mal a  Convergència i Unió.

Però van passant tots els membres citats per la comissió, i no apareix cap prova concloent, ni tan sols circumstancial que imputi a membres de CDC, o que deixi clar un finançament irregular del partit. I al carrer es van coneixent dades i el jutge imputa al Tinent d’Alcalde de Barcelona, Garcia-Bragado, i al gerent d’Urbanisme de la ciutat, militants del PSC els dos. I la comissió parlamentària mirant a la lluna. Novament el tripartit ha votat la no compareixença dels dos personatges. Ni Carles Martí. Ni Gemma Sendra. Ni el Conseller Castells.

Com a la ruleta. “NO VA MÁS”. Alea iacta est. Que en aquest cas vol dir que la comissió, amb els vots del PSC, ERC i els defensors de tota la veritat de IC, votaran un  dia a les 10 del matí, com diu un ex diputat de Tarragona, que ja són les 12 de la nit i que cal anar a dormir.

Els agradi o no als membres del tripartit, CDC i CiU han passat ja totes les proves que tenien que passar. El tribunal de comptes any rere any ens assenyala com el partit que menys irregularitat presenta en els seus comptes. Cosa que no poden dir els altres. Mireu la darrera publicada al maig d’enguany.

L’auditoria del primer tripartit sobre les adjudicacions dels governs de CiU, no varen trobar irregularitats, cosa que no es pot dir amb el cas dels informes inútils trobats i denunciats per la nostra federació.

I així podríem anar fent un llarg etc. Hi ha dos problemes. Un el té el tripartit, i que no és com deia en Maragall d’un 3%, o com diuen ara els de la broma d’ERC del 4%. NO. El veritable problema és del 15 o 20 % de diferència en la intenció de vot directe, que a pocs mesos de les eleccions, la nostra federació té sobre la resta de partits.

El segon problema és de Catalunya, de tot el país. Per intentar guanyar uns vots, no els importa mentir, generar desafecció, invertir els termes de la prova, i carregar-se la presumpció d’innocència, un dels pilars de la democràcia i de la seguretat jurídica, ni res de res. Tenen un sol objectiu que passa per davant de tot. I és que no tenim ni un President, ni un Govern, ni uns partits que el sustentin que siguin capaços de posar els interessos de Catalunya i dels catalans per davant dels seus particulars.
Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
2372
3
Comentaris afegits 
mariona (barcelona) 08-07-2010 - 16:42
totalment d'acord amb la Montse. No entenc perquè vostès els polítics no es dediquen a la seva feina (que prou feina tenen, tenint en compte el país que tenim): legislar, en comptes de trepitjar les funcions d'una altra branca de l'estat de dret.
montse varderi rosales (Sant Cugat del Vallès) 07-07-2010 - 21:59
Sra. Candini, té tota la raó, ells mateixos han caigut en la seva trampa. A més ahir encara no entenc, que pintaven el Sr. Millet i el Montull al Parlament, si ja sabien que no parlarien.Es jun tema judicial. Que han de fer el Dipitatas? perdre el temps?
RAMON SANCHO FUERTES (barcelona) 07-07-2010 - 15:12
nomes puc dir ,resumint , que " al fossar de les moreres no s´hi enterra cap Carod"
TORNAR