e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

29 de Febrer de 2012

Cada cert temps, els governs espanyols reaccionen de forma totalment desproporcionada i violenta davant de temes que ja estaven ben arrelats i assumits. Bé, alguns pensàvem que es tractava de qüestions més o menys superades. Però no, els catalans sembla ser que sempre haurem d’estar alertes, sempre haurem de tenir les eines a punt i ben esmolades. L’últim episodi ha estat protagonitzat per la revisió de l’ús del català al Senat. El català a Espanya els treu de polleguera. El català està mal vist a Espanya perquè és incòmode, perquè no casa amb l’assimilació. El més diferent que hi ha Espanya és el català. Això els emprenya,  perquè l’ús del català sempre ha estat més important que l’Euskera. La nostra llengua es va parlar sempre. Es va defensar durant el franquisme en els tallers, en les esglésies, als partits de futbol, arreu.

Això xoca amb concepció imperial d’Espanya. La mentalitat espanyola és imperial. Van perdre les colònies exteriors i ara s’han llençat sobre les presumptes colònies interiors. I tot i que Catalunya no és una colònia , de vegades ens han tractat com si ho fos. S’hi escarrassen, però no tots, i no ho aconsegueixen. Nosaltres existim com a poble per la llengua i per la nostra cultura. Els emprenya..

El portaveu del Partit Popular al Senat, Xosé Barreiro, va trepitjar una línia vermella la setmana passada. Va cometre un greu error dient que l’ús del català i de les llengües oficials a la Cambra Alta és equivocat i que s’hauria de revisar. A la cambra territorial s’utilitzen totes les llengües oficials reconegudes per la Constitució amb absoluta normalitat. Es tracta d’una qüestió intocable, no té retorn, no hi ha marxa enrere. Serem absolutament defensors de l’ús normalitzat de les llengües al Senat, perquè una cambra que vol ser i és territorial no té sentit que no utilitzi les llengües del territori que vol representar. El que es va aconseguir en l'anterior legislatura no pot canviar. No ens mourem d’aquí, defensarem amb fermesa la nostra posició.

Resulta molt sorprenent que Barreiro hagi dit aquestes coses quan dimecres es va aprovar una moció per unanimitat per reformar el Senat i remarcar la seva naturalesa de cambra territorial. Va quedar clar que la llengua era intocable, però alguns ho van oblidar ràpidament.

El que demostra Espanya no ha entès res de res i haurem de fer encara més esforços per protegir la nostra llengua, la nostra cultura.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
3949
6
Comentaris afegits 
ANTONIO MORA VERGÉS (Castellar del Vallès) 29-02-2012 - 20:11
Tot plegat és només foc d encenalls. Que li direm al PP, que no li estem amics ? Allò tant infantil i castellanitzat de ; ja no te ajunto ? Aquesta mena d argumentacions infantils, ara n o toquen !
Fart d'espanya (Barcelona) 29-02-2012 - 15:23
La única manera eficaç de protegir no només la nostra llengua sinó també la nostra economia és la independència de Catalunya disposant del nostre propi estat.
Pere Huguet i Millán (Barcelona) 29-02-2012 - 12:43
Són moments molt tristos per Catalunya i la seva gent. Se'ns persegueix culturalment i econòmicament. Se'ns està retallant molt, per culpa de Madrid, que cada cop volen més. I damunt haver d'oir al nostre parlament aquests grups de caracter "nazionalista" espanyol amb les seves pretensions conquistadores i de pensament Pizarresco. És l'hora que el país i a traves dels seus representants ensenyi les dents, les ungles i la mala llet acumulada durant tant temps. Cal actuar i ràpid. El món sap com som els catalans. El món també sap com són els espanyols. Ara és hora catalans
Josep Lluís Pérez Fort (L'Hospitalet de Llobregat) 09-03-2012 - 08:38
Benvolguda Montserrat, en de tenir clar un fet, sense això es fa difícil entendre les relacions dels catalans amb els espanyols. Aquets els espanyols son nacionalistes excloents, es adir no mes acapten una sola nació, la espanyola. D altre banda els catalans som incloents, dons acapten a banda de la nostra pròpia nació l existència de la nació espanyola. Per això no hi ha res a fer, l únic camí que tenim avui per avui, una vegada intentat tot es L independència de Catalunya.
pere p-f (barcelona) 04-03-2012 - 18:16
En temps de crisi com els actuals el que cal plantejar-se per evitar despeses supèrflues és directament la supressió del Senat.
TORNAR