e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

20 de Juny de 2012

Els Pressupostos Generals de l’Estat van superar ahir el tràmit parlamentari al Senat per tornar al Congrés amb la inclusió de centenars d’esmenes del PP i cap modificació rellevant de CiU i ni de cap altre grup de l’oposició. Estava previst. Però aquesta era l’oportunitat dels populars i de Mariano Rajoy de demostrar el seu compromís amb la lluita contra la crisi adoptant mesures contundents. Hi havia esmenes que tenien en compte la productivitat dels projectes. Aquests eren els Comptes que havien d’aportar solucions de consens per reactivar l’economia i generar ocupació. L’han deixat passar.

Al principi no s’entenia molt bé perquè ho havien decidit. Finalment, després d’un estudi exhaustiu de les esmenes aprovades ha quedat molt clar que Espanya és Espanya i no canviarà mai. Amb la prima de risc disparada, un set per cent d’interès en els bons a deu anys i una total falta de confiança dels mercats en l’economia espanyola, el Partit Popular de Rajoy ha vist la solució a la crisi en els toros. Ha preferit destinar 30.000 euros al Premio Nacional de Tauromaquia i retallar en un 45% les partides destinades a inversions en infraestructures a Catalunya. Ha dotat amb 100.000 euros a la Fundación Ortega y Gasset, amb 20.000 al Festival Internacional de Cine de Huelva i amb 500.000 a la Fundación Campus Comillas per a la promoció i l’ensenyament especialitzat de la llengua i la cultura hispànica.  

Com es pot comprovar totes són esmenes estratègiques per avançar en la cerca de solucions a l’actual conjuntura, totes. Tot i amb això, els ciutadans de Catalunya estem de sort, aquests pressupostos només tindran validesa per als propers sis mesos.    

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
2819
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR