e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

09 de Desembre de 2011

El greuge salvatge amb Catalunya continua

"Realment estem al límit i hem fet tot el possible per amortir el cop". Aquestes paraules del conseller d'Economia del Govern de la Generalitat de Catalunya, Andreu Mas-Colell, posen de manifest la dramàtica i insostenible situació en la que es troba el nostre país. La sagna dels 16.000 milions d'euros que van i que no tornen, que els catalans aportem a l'Estat i dels que no veiem ni un duro des de fa més de vint-i-cinc anys, complica encara més aquest escenari.

Mentre els incompliments del Govern Zapatero augmenten, el greuge salvatge amb Catalunya continua i es dispara de forma "grollera i barroera". Tot sembla indicar que Zapatero pensa "passar-se pel folre" la Constitució i no fer els pagaments a Catalunya que recull la disposició addicional tercera de l'Estatut. El solc serà més profund.

Des de Madrid els electes de CiU als grups parlamentaris del Congrés i del Senat lluitarem perquè això no passí, perquè les cambres serveixen per aquestes coses.

Des de Catalunya, El Conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha advertit que estudiarà mesures legals si no rep els 759 milions que li pertoquen a Catalunya, atès que es tracta de la quantitat pendent de cobrament corresponent a una partida contemplada en els Pressupostos Generals de l'Estat per al 2011. Cal assenyalar que paral·lelament Mas i Zapatero van tractar el 7 de febrer aquesta transferència de fons, que va quedar recollida en un acord del mes de juliol de la comissió bilateral.

Catalunya no pot permetre aquesta actitud xulesca del Govern espanyol agònic i moribund de José Luís Rodríguez Zapatero que posa en perill la tresoreria i ens fa una mala passada en l'últim moment. El greuge salvatge amb Catalunya ha d'acabar.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
4216
11
Comentaris afegits 
Andreu Marfull i Pujadas (Barcelona) 12-12-2011 - 11:18
Per aconseguir acabar amb aquest greuge cal abans establir un model d'estat coherent amb el discurs catalanista. Si el debat s a Madrid cal oferir un debat per un model d'estat espanyol. Els catalans tamb podem, hem de, governar Espanya.
Pere Huguet i Milln (Barcelona) 12-12-2011 - 11:10
Hem de mirar-ho com el partit del Madrid-Bara. Al govern catal li han colat un gol per ser confiats i creure que encara existeixen persones amb paraula a Madrid. El que desconeixen s que el govern de Catalunya, com el Bara, tenen una capacitat de reacci molt bona i sorprenent. La nostra unitat i bon rotllo no ho tenen ells. Cal seguir lluitant i treballant pel pas. Salut amics.
Rosa M ( Premi de Mar) 10-12-2011 - 20:33
Cada dia tinc ms clar, que els catalans som tant de bona fe ,que ens mereixem all que diuen, cornuts i pagar el veure, comparats amb els que reben les famoses peonades , i amb els privilegis que tenen el pas Basc i Navarra.
Joaquim Bernads i Mella (08380-Malgrat de Mar) 10-12-2011 - 12:04
en f, compti amb la meva admiraci i en el limitat suport que puc oferir-li, amb 85 anys i mobilitat reduda. Grcies per la seva tasca, i grcies tamb per haver-me acollit al seu blog. Si em dna perms em declaro "fan" de la Senadora Candini.
Joaquim Bernads i Mella (08380-Malgrat de Mar) 10-12-2011 - 11:57
com li deia, vaig veure els vdeos on vost defensava la immersi lingistica. Vaig passar una mala estona veient aquell espectacle vergonys. Admiro la seva valentia i la contenci que va demostrar. (N'hi ha per calar-hi foc)! No la molestar ms amb els
TORNAR