e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

27 de Març de 2009

La sessió de control al Govern dels dimarts al Senat va servir per constatar el desgast del Govern espanyol, ofegat per una paràlisi de la que sembla que no sortirà. Com a responsable de Foment del Grup Parlamentari Català a la Cambra Alta vaig interpel·lar la ministra del ram, Magdalena Álvarez. La seva incapacitat per donar respostes i solucions davant dels reiterats incompliments, els retards i les rebaixes de la millora del servei de rodalies a Barcelona va demostrar que Magdalena Álvarez ha descarrilat definitivament.

És de justícia dir que la ministra es va comprometre durant la meva interpel·lació a traspassar “pròximament” a la Generalitat el servei de Rodalies, però també cal deixar constància que això se li havia demanat fa molt de temps i en repetides ocasions.   
 
L’executiu ha incomplert la seves promeses i Magdalena Álvarez sembla que no se n’hagi adonat. El Consell de Ministres el 20 de febrer va aprovar el Pla de Rodalies de Barcelona. Aquest en comparació amb la inversió inicialment anunciada per Zapatero el juliol del 2007 i els acords signats entre Foment i el Govern de la Generalitat el 2006 havia de disposar de 6.135 milions. Finalment s’ha quedat en 4.000 milions. A on han anat a parar els diners que falten, per què no els han inclòs? Preguntes que Álvarez no ha contestat.  

Això suposa la falta d’opacitat per part de l’Estat en la redacció del Pla, la manca de participació de la Generalitat a l’hora de decidir determinades obres, l’ incompliment de l’Estatut de Catalunya en relació a l’execució de les obres del Pla de Rodalies de Barcelona. Al mateix temps, queda clar que es contemplen 2.100 milions d’euros menys tenint en compte les demandes realitzades per la Generalitat. A més s’inclouen obres amb poc consens en el seu recorregut o se n’obvien d’altres. Tampoc s’adjunten en el Pla les resolucions de suport de tots els grups polítics.

Amb aquest Pla Álvarez i el Govern han eternitzat els dèficits històrics en infraestructures als serveis de Rodalies a Barcelona. Sempre anirem per darrera de les necessitats reals de Catalunya.

Decisions com aquesta només aconsegueixen deixar més clar encara el greuge comparatiu i les diferències entre les inversions previstes per Madrid i per Barcelona. A la capital d’Espanya es preveu executar les obres fins el 2015 i a Barcelona només es licitaran, el que implica que s’acabin el 2020, reconegut pel mateix conseller Nadal. Hi ha més diners a Madrid per menys quilòmetres de via. Això no és tot, a la capital de l’Estat es preveuen quadruplicacions de vies i a Barcelona només es preveuen duplicacions.

En definitiva el Govern incompleix, arriba tard, planteja rebaixes i condemna en el temps l’execució d’unes obres fonamentals i imprescindibles.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
2116
1
Comentaris afegits 
cat is not spain preñafanosa pp independentista (cardedeu) 29-03-2009 - 23:13
maleni me quiero casar contogo
TORNAR