e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

04 de Juny de 2009

Aquest proper diumenge 7 de juny tenim  Eleccions Europees. Catalunya s’hi juga molt com a Nació sense Estat que és. Cal donar una resposta clara i contundent.

El nostre país ha de defensar la seva identitat i els seus interessos de manera directa a Europa. En aquest context, CiU és l’autèntica força política per fer-ho de manera decisiva.

Al llarg d’aquesta campanya, Ramon Tremosa s’ha presentat davant l’electorat amb un projecte, un programa, unes propostes i unes solucions per tal de tenir una veu forta a Europa. En nom de Catalunya podrà, també, generar l’impuls econòmic que necessitem. Lluitarà perquè Catalunya es converteixi en la porta d’Europa amb un corredor de la Mediterrània reivindicat per CIU des del 1986.

Donada l’actual conjuntura de crisi, CiU ha aportat una solució. Tremosa és un polític preparat, provinent del món econòmic i acadèmic, amb un projecte per situar Catalunya en una situació d’avantatge per encarar el futur. CiU disposa d’un reconegut prestigi en la seva política econòmica i sempre ha realitzat propostes que un cop posades en marxa han donat bons resultats.

Davant d’això ens hem trobat amb una campanya absolutament barroera i de baix nivell. Els dos grans partits PSC-PSOE i PP s’han centrat principalment en trencar les cames a l’adversari sistemàticament sense incorporar idees de pes al debat polític.

L’abstenció la promouen essencialment aquests dos partits. Pacten al País Basc desplaçant els nacionalismes. I després condueixen l’exercici de la política cap al reduccionisme de pensament i de propostes. Però el que resulta més greu és que amb la seva actitud matussera menystenen l’exercici democràtic que representa votar. Amb aquesta actitud el PSC-PSOE i el PP pretenen crear el clima adient perquè els ciutadans es desmarquin no anant a votar com a rebuig a aquesta política de l’ esbroncada diària.

Catalunya aquest diumenge ha de demostrar que no és blava ni vermella, que és l’únic que preocupa aquests dos partits. El nostre país ha de donar una resposta clara votant la política de les propostes, del compromís i del rigor. Aquesta és la manera de fer política, tal i com l’entenem a CIU.

Ramon Tremosa representa els valors que comporten aquest compromís, aquest rigor, aquesta il·lusió i aquesta esperança. Comptar amb ell suposa un autèntic privilegi en aquestes eleccions europees perquè a més l’avalen la seva formació acadèmica i la seva solidesa intel·lectual.  S’ha compromès amb el seu país i perseverarà en la defensa d’una Catalunya competitiva econòmicament i estratègicament ben situada arreu del món per afrontar l’autèntica revolució del segle XXI, la logística, tal i com ens ho recorda ell.

Aquest proper diumenge demostrem que Catalunya és una nació. Ara tenim una gran oportunitat.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
2119
8
Comentaris afegits 
mekele (Barna) 10-06-2009 - 08:20
Dir-li a l'ùltim comentari, que els agradi o no, SÍ sóm una nació, sense estat però ho sóm, amb una identitat propia i idioma, no hi ha cap fanatisme, és una realitat
Juan (Barna) 07-06-2009 - 14:13
Que manía con lo de si som o no som. Es que si som pagaremos menos o quizás más?, seremos más felices o quizás menos?, viviremos más años o quizás menos. !Que pandilla de fanáticos con si somo o si no som.
Jordi (Bcn) 06-06-2009 - 18:03
rebaixant l'estatut amb Zapatero?
Carles Rius (Barcelona) 06-06-2009 - 11:40
Ara poca cosa més podem fer que parlar-ne a totes les persones de l'entorn i ho farem, encara que ens tinguin per pesats. Som tossuts per Catalunya i les seves persones. Per la llibertat i el benestar de la gent. Quina altra causa supera la nostra?
Carles Rius (Barcelona) 06-06-2009 - 11:40
Ara poca cosa més podem fer que parlar-ne a totes les persones de l'entorn i ho farem, encara que ens tinguin per pesats. Som tossuts per Catalunya i les seves persones. Per la llibertat i el benestar de la gent. Quina altra causa supera la nostra?
TORNAR