e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

26 de Març de 2014

Érem, som i serem, sempre, perquè Catalunya és un gran país d’Europa, modern i amb empenta. Som un país que ha tingut clar el seu camí, tant que fins i tot els possibles entrebancs del procés independentista que ha encetat Catalunya no ho són. El debat sobiranista no afecta les vendes de Catalunya a la resta d'Espanya. Així ho demostren les dades de l´últim informe sobre comerç interregional que elabora el Centre de Prediccions Econòmiques (CEPREDE).

Segurament és perquè sabem fer bé les coses i per això el temut boicot als productes catalans no s'està produint. Com a mínim l’impacte és poc important en la balança comercial de Catalunya, que va seguir sent la comunitat autònoma que més va vendre a la resta d'Espanya l'any passat, 44.091 milions d'euros.

És cert que Catalunya va disminuir les seves vendes a la resta d'Espanya un 0,7% el 2013, però totes les comunitats van registrar descensos, la majoria d'elles més notables: del 2,8% a Madrid, el 2,3% al País Basc o l'1,6% a Andalusia.

D’altra banda, cal tenir en compte una altra dada important. Catalunya exporta més a altres països que el que ven a altres comunitats (58.358 milions d'euros a l'exterior davant 44.091 milions de vendes interregionals). L’informe també posa de manifest que si bé el saldo del comerç interregional és positiu (de 18.614 milions), és a dir ven més del que compra; en el cas del saldo comercial amb la resta del món la xifra surt negativa, en 8.269 milions.

En relació al comerç interregional, és a dir, les vendes dins de Catalunya, es va arribar a un volum de 32.263 milions d'euros.

Condemnats a l’espai exterior

Es condemnen a vagar per l’espai exterior. Ens critiquen molt, però potser l’Estat espanyol hauria de reflexionar una mica més. Perquè és cert que  el Govern ha impulsat el FLA i el Pla de Proveïdors, però es tracta d’un préstec i no un regal. La Generalitat de Catalunya a finals d’any haurà pagat 1.450 milions d’euros d’interessos. Els catalans paguem impostos i tenim un dèficit de 16.000 milions d’euros.

I tot i amb això Catalunya també ha creat ocupació durant el 2013 i el 2014, les exportacions catalanes representen el 25% de l’exportació espanyola i la inversió bruta estrangera creixia un 70% al finalitzar el tercer trimestre.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
2481
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR