e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

17 de Juny de 2013

Ara no ens poden deixar sols

El país es troba en un moment complicat. Cal fer esforços conjuntament per tirar endavant. En aquest sentit, el President Mas ho té molt clar perquè coneix a fons la duresa d’aquesta crisi i els problemes diaris als que han de fer front les ciutadanes i els ciutadans. L'actiu polític més important que té Catalunya i l'únic que es capaç d'afrontar el que passa a Catalunya és Mas. Sap quina és l’estratègia adequada i per això durant la presentació  del pla de Govern 2013-2016 el passat dimarts va renovar l’oferta a ERC i PSC per entrar a l’Executiu.

Aquest pla de govern -basat en set eixos, 77 objectius i 355 mesures- necessita el suport de tothom. Sense l’empenta de les principals forces polítiques catalanes tot serà més dur. ERC i PSC ara no ens poden deixar sols. Convergència i Unió no pot ser l’únic partit que assumeixi responsabilitats. Hi ha molt en  joc: una crisi econòmica i un procés de transició nacional amb una consulta prevista per al 2014. El país i els ciutadans han de visualitzar que tothom es mulla. No s’hi val mirar-s’ho des d’un cantó perquè no l’esquitxin. Ja hem vist que és un moment en el qual a tothom li fa gràcia ser en l'oposició i ningú vol assumir responsabilitats de govern que són molt dures.

ERC es protegeix no entrant en el Govern per no patir un desgast i perquè siguin CiU i Mas els que entomin les trompades. I el PSC segueix amb la idea d’una Catalunya inserida en una Espanya federal que no es creu ni el PSOE que la rebutja obertament. Els socialistes catalans no poden retreure tot el dia els ajustos que ha hagut de fer el Govern de la Generalitat, perquè l’actual situació és conseqüència de la seva gestió.

Quan la crisi ja es feia notar des de l'any 2007, el 2010 el Govern tripartit continuava gastant com si la crisi no existís. Durant l'últim any de tripartit, un de cada tres euros gastats no estaven coberts per impostos, la qual cosa obligava a finançar el deute mitjançant crèdits i pagaments endarrerits. Amb aquests abusos, el Govern tripartit va deixar Catalunya endeutada fins a l'any 2108, del segle XXII, poca broma.

El tripartit, del que en formaven part ERC i PSC, va deixar 100 milions d'euros en ajudes a les famílies que no estaven pressupostats, i 55.000 expedients de la llei de la dependència pendents de resolució. Ara toca assumir responsabilitats i tirar endavant.

Deixem de retreure’ns el passat i avancem. Els catalans volen veure com els seus polítics, els representants de la sobirania popular, treballem plegats per superar aquesta crisi. Tots junts hem de canviar una situació que s'ha demostrat injusta per a Catalunya, que ha de veure com patim un dèficit fiscal anual de 16.543 milions d'euros. 45 milions d'euros al dia, amb els quals podríem construir un hospital cada dia. Entre els anys 1986 i 2009, Catalunya ha aportat a l'Estat 289.724 milions d'euros, que no han tornat. Espanya deu a Catalunya 11.000 milions d'euros entre deutes pendents i despeses de més que la Generalitat ha d'assumir per culpa de decisions estatals en èpoques de governs del Partit Popular, sí, però també en èpoques de Govern del Partit Socialista i no poques. Ara cal que sumem tots junts per avançar. No siguem mesells davant el maltractament del govern de l’Estat espanyol i unim les nostres forces per fer de Catalunya un gran país. 

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1211
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR