e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

05 d'Octubre del 2009

Montilla, un president desagraït??

Aquesta setmana passada hem estat testimonis del debat política general a Catalunya . Vivim moments de gran desencís de bona part de la ciutadania envers els polítics i ens reclamen que no fem partidismes i que estiguem a l’alçada de les circumstàncies difícils que estem vivint.

Doncs bé , vaig assistir a aquest Debat amb la mateixa emoció que tinc sempre quan el protagonisme absolut de l’esdeveniment és el debatre el propi País i vaig tenir la impressió que el dogmatisme i la caricatura fàcil  enfront als adversaris pot molt més que qualsevol situació delicada com l’actual.

El President Montilla es va trobar un Cap de l’Oposició que a un any de les eleccions catalanes , li oferia diversos pactes per lluitar contra l’actual crisi. Donava la impressió que els papers s’havien intercanviat: Mas feia de President ,...

Continuar llegint...

08 de Juliol del 2009

Zapatero: ignorància o demagògia?

Aquests darrers dies el President Zapatero ha explicitat clarament la seva posició respecte a la central nuclear de Garoña. La decisió adoptada pel Govern suposa una pròrroga fins el 2013 i a partir d’aquesta data el seu  tancament definitiu. Cal tenir en compte que l’informe del Consell de Seguretat Nuclear era favorable a una pròrroga de 10 anys.

Les nuclears i la seva posició en el mix energètic tenen una gran transcendència com per simplificar-ho tot amb un pueril nuclears, sí o nuclears, no. L’Executiu espanyol hauria de decidir quina decisió vol prendre al respecte a través d’un debat sòlid. Zapatero ha de determinar què vol fer amb les centrals nuclears de forma clara. Ara per ara demostra una falta de definició exagerada. Resulta prou evident la pobresa del seu argumentari. A l’hora de justificar el tancament de Garoña ho ha fet...

Continuar llegint...

04 de Juny del 2009

Demostrem que Catalunya és una nació

Aquest proper diumenge 7 de juny tenim  Eleccions Europees. Catalunya s’hi juga molt com a Nació sense Estat que és. Cal donar una resposta clara i contundent.

El nostre país ha de defensar la seva identitat i els seus interessos de manera directa a Europa. En aquest context, CiU és l’autèntica força política per fer-ho de manera decisiva.

Al llarg d’aquesta campanya, Ramon Tremosa s’ha presentat davant l’electorat amb un projecte, un programa, unes propostes i unes solucions per tal de tenir una veu forta a Europa. En nom de Catalunya podrà, també, generar l’impuls econòmic que necessitem. Lluitarà perquè Catalunya es converteixi en la porta d’Europa amb un corredor de la Mediterrània reivindicat per CIU des del 1986.

Donada l’actual conjuntura de crisi, CiU ha aportat una solució. Tremosa és un...

Continuar llegint...

04 de Maig del 2009

Quan la política (d'alguns) esdevé només teatre

Transcorreguts 2 anys de la promesa del traspàs de Rodalies, aquests darrers dies veiem per enèsima vegada una escenificació teatral de tot aquest episodi.

Primer Acte;  President Montilla amb el Vice.President Chaves per dir que de manera imminent hi haurà traspàs.
Segon Acte ; el Conseller Saura amb el Vice-President Chaves per dir exactament el mateix i finalment el Tercer Acte s’escenificarà aquesta setmana amb la visita del Ministre Blanco i posterior reunió amb el President Montilla per novament dir allò que fa 2 anys que esperem.

Clar exemple tot plegat de quan la política esdevé només  teatre.

Després de tota aquesta teatralitat caldrà veure com és aquest traspàs de Rodalies i Regionals, doncs tal i com tenen previst tot sembla indicar que serà absolutament insuficient. Com és pot gestionar un servei...

Continuar llegint...

27 de Març del 2009

El descarrilament de Magdalena Álvarez

La sessió de control al Govern dels dimarts al Senat va servir per constatar el desgast del Govern espanyol, ofegat per una paràlisi de la que sembla que no sortirà. Com a responsable de Foment del Grup Parlamentari Català a la Cambra Alta vaig interpel·lar la ministra del ram, Magdalena Álvarez. La seva incapacitat per donar respostes i solucions davant dels reiterats incompliments, els retards i les rebaixes de la millora del servei de rodalies a Barcelona va demostrar que Magdalena Álvarez ha descarrilat definitivament.

És de justícia dir que la ministra es va comprometre durant la meva interpel·lació a traspassar “pròximament” a la Generalitat el servei de Rodalies, però també cal deixar constància que això se li havia demanat fa molt de temps i en repetides ocasions.   
 
L’executiu ha incomplert la seves promeses i...

Continuar llegint...
Inici Anterior 1 2 3 4 5 Següent Final