e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

13 d'Octubre del 2010

Política de terra cremada

L’actual govern de la Generalitat, i això cal denunciar-ho públicament, està practicant una política de terra cremada des del punt de vista de les finances públiques. En aquest moment  i a 46 dies de les eleccions catalanes s’han creat obligacions de futur que comporten despesa, que moltes d’elles seran inassumibles.

El que no és normal és que un govern amb una situació financera tan precària com té la Generalitat s’estigui comprometent de cara al futur amb despesa recurrent, amb diners que no hi son, amb coses que només generen deutes i que no es poden assumir, hipotecant així la capacitat d’acció de qualsevol futur govern de Catalunya.

Un nou capítol el tenim amb les darreres notícies del govern. Ara ens informen que volen emetre 1.000 milions d’euros en bons de 1.000 euros i que pagaran el 4,75% d’interès, una...

Continuar llegint...

06 de Setembre del 2010

Els canvis que Catalunya necessita

Ara fa uns dies, un empresari m’explicava la seva perplexitat quan, al fer diverses gestions amb una administració, cada vegada ha hagut de presentar la mateixa documentació:

Escriptura de constitució de la societat.
Poders per actuar
Còpia del NIF de l’empresa i del representant.

Amb un to de mofa, em deia que com a mínim l’administració en qüestió tenia ja, 4 còpies del seu DNI, 4 còpies de l’escriptura de poders i 4 còpies de la constitució de la societat. Quina pèrdua de temps, no?
I això, en una sola administració. Si sumem totes les actuacions del meu empresari amic, podríem arribar una quantitat de paper impressionant.

Un funcionari d’un ajuntament de Catalunya, un cop em va explicar que per l’autorització d’un préstec li havien demanant la concessió de poders a les...

Continuar llegint...

07 de Juliol del 2010

La democràcia i el cas Palau

La comissió parlamentaria del Cas Palau es pot analitzar des de diverses perspectives, amb primes diferents.

El primer de tots, com deia el fiscal titular de l’Oficina  Antifrau de Catalunya, és una estafa, una burla a la llei. Les comissions d’investigació parlamentària són pensades per investigar el govern. Per investigar l’oposició hi ha els tribunals de justícia. El mateix titular de l’Oficina antifrau David Martinez Madero es mostrava perplex per la creació d’una comissió a 5 mesos de les eleccions, i damunt  per investigar l’oposició. Una persona independent, nomenada per el tripartit, veu clar que s’ha creat una comissió plantejada com un tribunal polític contra Convergència. El guió ja està escrit: Convergència és culpable.

Els primers dies de la comissió, el PP va proposar que...

Continuar llegint...

04 de Juny del 2010

Montilla no escolta ni als seus experts

Un diari important d’aquest País publicava aquest dijous 3 de juny que el Govern Català incomplia els criteris de desburocratització dels seus experts. L’informe tècnic encarregat pel propi Govern recomana dissoldre o fusionar 104 organismes, 40 més que el Pla aprovat el dimarts 1 de juny pel President Montilla i els seu Consellers.

No és aquesta una dada gens sorprenent doncs és més que evident que la sotmissió del President Montilla al repartiment de poder que es veu obligat a fer amb els seus socis a canvi de la Presidència és sovint contrastada pels ciutadans amb un munt d’incoherències i contradiccions constant.

Des de CIU i en relació a les mesures anti-crisi ho hem anat dient reiteradament que és un error apujar els impostos en plena crisi perquè castigarà la recuperació econòmica. La pujada de l’IRPF...

Continuar llegint...

02 de Maig del 2010

La democràcia del poble

La Resolució que ha aprovat fa pocs dies el Parlament conté tots els elements que crec imprescindibles per la dignitat de Catalunya.Es subratlla la màxima legitimació de l’Estatut, la plena constitucionalitat i la necessitat que es compleixi.

Es posa de manifest que PSOE i PP no compleixen amb la Constitució: l’article 159.3 que obliga a renovar per terços cada tres anys els membres del Tribunal.

El Constitucional s’ha de declarar incompetent per jutjar l’Estatut.Ens comprometem a reformar la llei orgànica del Tribunal Constitucional per impedir la prolongació forçosa del mandat dels magistrats.
Per CIU per  fer viable la resolució, cal  la implicació a Madrid de tots els diputats i senadors catalans.

CiU sempre ha defensat que el Constitucional no havia d’entrar a jutjar l’Estatut. La resolució no és una amenaça,...

Continuar llegint...

25 de Març del 2010

Més incoherències del tripartit

Des de CiU emplacem el President Montilla a articular una majoria catalana en contra de la pujada de l’IVA i la morositat. La incoherència en la que viu el tripartit entre Barcelona i Madrid el porta a fer coses estranyes. Sense anar més lluny, acaba de votar a Madrid al costat de CiU contra la morositat, però va rebutjar fa uns dies una proposta de CiU de similars característiques al Parlament.

La Comissió Europea preveu que l’augment de l’IVA provocarà una caiguda del PIB. Tindrà efectes negatius sobre les famílies, les empreses, els Ajuntaments. Aturarà la reactivació del consum i incidirà negativament sobre el turisme, entre d’altres reaccions adverses.

El tripartit prefereix donar suport incondicional al PSOE que fer un pas endavant per la recuperació de l’economia catalana evitant l’augment de l’IVA. ERC i ICV voten a Madrid en contra...

Continuar llegint...

21 de Febrer del 2010

La fatiga dels socialistes

Ja es ben curiós que sigui un propi Conseller del Govern Montilla el que denunciés (encara que després li varen obligar a demanar disculpes ) que els catalans estan cansats i FATIGATS del tripartit.

Potser és de les poques vegades que un membre del govern ha copsat de primera ma, el que és un gran clam a la ciutadania en general, fins arribar a la fatiga , i és que el President Montilla i tot el seu govern són incapaços de generar confiança  .

“Temps Difícils, Socialistes Fatigats”, quina resposta poden esperar els empresaris, els botiguers, els treballadors en general que cada dia s’aixequen amb un munt de problemes i circumstàncies difícils per tirar endavant el seu negoci, botiga, lloc de treball, davant un govern que dia rere dia ens mostra el seu desencontre i la seva manca de projecte global de País??

El mateix Conseller Maragall, va...

Continuar llegint...

19 de Gener del 2010

El canvi a Catalunya està en marxa

Aquest passat diumenge 17 de gener, els Consells Nacionals de CIU vàrem proclamar novament a l’Artur Mas com a Candidat a la Presidència de la Generalitat de Catalunya.

Es va viure una emoció densa, molt especial . L’emoció que desprèn veure tanta i tanta gent il·lusionada per poder treballar fermament per ajudar a fer el Canvi que tant necessita Catalunya. Vaig tenir la impressió personal de reviure l’esperit col·lectiu de la “transició democràtica”, aquella que ens empenyia a la reconstrucció democràtica però també a la nacional.

Els adversaris polítics al llarg d’aquests anys només han tingut un objectiu: trencar l’espinada de CiU. Però no només no ho han aconseguit, sinó que la força de les nostres conviccions i dels nostres ideals ha fet que un enorme exèrcit de militants...

Continuar llegint...

11 de Desembre del 2009

El 13-D

Quantes expectatives creades per aquest proper 13-D , dia en que 161 municipis donaran la paraula a tots aquells ciutadans que vulguin participar en les consultes sobre el Dret de Catalunya a ser independent.

En un moment com l’actual , on el desencís en la classe política és més que notòria, (només cal recordar que segons el CEO els partits polítics són considerats el tercer problema més important , per damunt del terrorisme, deu n’hi do!!!), i on malgrat aquesta realitat percebo com es mou tot un segment de població (més important de la que potser els retractors a aquesta consulta voldrien  ) que cada vegada es va fent més i més gran i que es mou de manera suau però que va fent un pòsit pro-actiu d’esperança i il.lusió.  

Pluja fina  i de la bona. Ara  no ens resulta gens estrany que homes i dones de tota...

Continuar llegint...

06 de Novembre del 2009

Catalunya, un país políticament en decadència??

El nostre País fa dies que es mou entre el desconcert i la incredulitat davant diversos esdeveniments que estan succeint . Al Cas Millet , se li ha afegit el Cas de Sta. Coloma , anomenat Pretòria.

Certament , no són bons moments per la política ni pels polítics evidentment, però està Catalunya en un procés de certa decadència ??? .

És evident que darrerament hi ha moltes notícies sobre Catalunya que no són bones. Catalunya no és un paradís terrenal, però tampoc és el femer en que alguns la volen convertir , tal i com deia l’Artur Mas la setmana passada en el Fòrum Economia de Madrid.

Llegim també que segons els darrers sondejos del CIS la ciutadania percep els partits polítics com un problema més greu que el propi terrorisme. Increïble ¡¡

Estic convençuda que el ...

Continuar llegint...