e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

20 de Març de 2013

Deia, "comença fent allò que és necessari, llavors fes allò que és possible i de sobte estaràs fent l'impossible". M'agrada començar amb un alè d'esperança i força. Ahir conversava amb ciutadans de diverses parts d'Europa, i les seves preguntes i els seus comentaris em van ajudar, una vegada mes, a entreveure el camí que hem començat, amb una altra llum, mes diversa i amb tonalitats diferents (com quan la llum assoleiada d'un dia clar penetra suaument entre les branques dels pins alts i esbelts en un bosc del Solsonès). Em permeto la llicència de fer literatura, d'un moment, intens i irrepetible, mentre acompanyo els anhels i les voluntats de moltes persones, catalans i catalanes, d'arreu del món.

Algunes de les seves preguntes eren: "Quines son les vostres pors? I les amenaces? I el dia despres què? I què oferireu als espanyols perquè es quedin satisfets i us permetin marxar en pau?" Respostes clares per preguntes igualment clares: Nosaltres no tenim por, tenim el neguit de l'inici, però ja ho vam expressar a les urnes el passat mes de novembre. Les amenaces poden ser moltes, però la nostra valentia i el nostre coratge, de la ma d'un pais solid i molt treballador en ajudaran a tirar endavant. Pel que fa a l'oferiment a l'Estat Espanyol, en parlarem quan finalment puguem seure a parlamentar, el dia que escoltin allo que fa tant de temps que venim expressant com a poble.

"Esteu creant un precedent gens còmode pels països europeus que tenen realitats similars en els seus territoris. Pensem que potser no es la millor manera de solucionar el problema que teniu". Nosaltres no som responsables dels processos de governança interna de la resta de països del món.

"El sorgiment de l'extremisme independentista, pot portar a la vostra ciutadania al terrorisme". No, nosaltres som un poble pacífic, estem en un proces de lluita pel dret a decidir del poble, de la gent de Catalunya, i creiem que aquesta opció que vostès plantegen nomes sorgeix en altres contextos. Tal i com ha dit el President en moltes ocasions, emprenem un proces de democracia pura i aixi ho farem, per les vies legalment democràtiques.

"Realment creieu que és tan fàcil? No heu pensat en la possibilitat que genereu un sentiment de frustració tan immens que us dugui al desastre mes absolut?" Creiem que no és fàcil, però per iniciar un nou camí hem de començar a caminar, determinats i amb l'objectiu clar, sense distreure'ns amb els atacs i més atacs que anem i anirem rebent en el camí.

"Heu arribat a mesurar el vostre egoïsme? Des d'Europa es perceb la següent situació: la regió més rica d'Espanya, descontenta amb l'esforç de solidaritat que fa amb les regions mes pobres del país, ha decidit tancar qualsevol opcio de seguir en aquesta situacio i preten separar-se d'Espanya, per mantenir-se rica i preservada". L'imatge que sorgeix d'aquesta afirmació és desagradable, poc amiga, deshumanitzada. La generositat comença per un mateix. L'esforç per preservar l'estat del benestar dels ciutadans de Catalunya passa per aquest procés.

Acabo amb una cita de Martin Schulz, President del Parlament Europeu, dins del seu discurs al Consell Europeu del 14 de març. I diu: "The EU is a community of values. We endeavour to live up to those values in our relations with other countries and bodies. It is all the more important, therefore, that our fundamental European values should also be respected within the Union. We cannot remain silent if a Member State rides roughshod over them". Acabem com començàvem, amb un alè d'esperança, que així sigui Mr. Schulz.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1219
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR