e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

16 de Juliol de 2013

Divendres passat  Núria Camps, Ricard Vilaregut i Francesc Mateu van comparèixer a la Comissió d’Exteriors i Cooperació del Parlament de Catalunya. Ens van explicar  la tasca que han dut a terme amb el “Pacte Nacional d’Acció Exterior”. El PNAE és una iniciativa per a impulsar un procés participatiu civil que vol incloure el debat i les propostes de com presentar-nos al món, com actuar, com ha de ser la nostra política pública en Acció Exterior i com ens volem projectar èticament. Molt rellevant és el fet que existeixi aquesta generositat des de la ciutadania en uns moments tan rellevants per la nostra nació.

Partint d’una construcció europea més social, compartim que Catalunya sigui econòmicament més social a partir d’un teixit productiu social, sostenible, responsable i cooperatiu. Des del grup parlamentari de Convergència i Unió, recolzem aquesta primera proposta i coincidim en què és un exemple clar de governança participativa, pioner i el més important: sorgeix d’una part del teixit social català.

El Pacte Nacional d’Acció Exterior ens apropa a l’idea de cooperació, que nosaltres definim com a una de les bases irrenunciable de l’Acció Exterior. La cooperació ens situa responsablement, èticament i humanament al món com a nació i és un bon punt de partida per l’Estat que volem ser.

Aquesta ha estat una primera etapa del Pacte Nacional d’Acció Exterior. La segona, on se’ns demana de participar-hi, està a punt de començar.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1184
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR