e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

03 d'Octubre de 2014

El camí de la Llei de Consultes treballa de la mà de la premissa que volem aixecar la suspensió de la Llei, i en aquest sentit estem treballant. Em sorprèn, però, la intervenció del president del Govern Espanyol aquesta setma al Senat, i cito textualment: "Si no hay ley o si los governantes no cumplen la ley, no hay democracia". El senador Cleries li recordava que no està escoltant la voluntat del poble i que no respecta la democràcia.

Jo penso que ja s'han assegurat que sigui impossible aplicar-la. La decisió l'ha presa el Govern espanyol, que ha demanat al Tribunal Constitucional que la suspengui. De fet, el TC va actuar amb una celeritat extrema, cosa que ens fa pensar que el seu president és tendenciós. Allò que esperem amb el recurs a la suspensió, és la mateixa celeritat per tal d'aixecar la suspensió. La politització del TC és clara. S'està utilitzant un TC per deixar de fer política, res de nou.

Ara bé, hi haurà marge d'actuació? Alguns diuen que la desobediència és la solució. El president Mas ens recorda les lliçons de la història d'aquest país pel que fa a la desobediència. En aquest moment no estem en aquest punt, tot i que sabem que en algunes ocasions la desobediència ha estat cabdal per a la lluita i l'acompliment dels drets humans.  Ara per ara, esperem la resposta al recurs del TC, amb la mateixa celeritat que van ser capaços de suspendre la Llei.

D'altres, en l'arc parlamentari, estan confosos. No entenen que hi ha una majoria a favor d'aquest procés: milions de catalans i més de 900 municipis a favor d'aquest procés. La data i la pregunta es van pactar amb diferents grups polítics, i el full de ruta haurà de ser consensuat pels grups polítics que van signar. Nosaltres no atemptem contra la democràcia, que vol dir que en darrer terme la gent és sobirana per decidir i que l'Estat de dret s'ha de posar al servei de la gent per part de les institucions.

"Tenim molts arguments perquè aixequeu la suspensió", això és allò que es comunicarà al TC. En altres paraules, allò que el Parlament de Catalunya dirà al TC és "Vostès s'han reunit ràpidament per suspendre, faci'n el mateix per aixecar la suspensió, sabent que tenen un màxim de cinc mesos per respondre, però igualment ho poden fer en cinc hores, o cinc dies". Tot depèn de la voluntat de permetre veritable democràcia.
Tots volem una resposta democràtica, cal respondre amb unitat. Allò que és fonamental és el consens polític, un argument que no té el Govern Espanyol per desfer el procés. Tot aquest procés sense resposta és una mala jugada a la ciutadania, i no ho podem permetre.

Mireia Canals i Botines, diputada al Parlament de Catalunya, CiU

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1199
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR