e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

23 de Maig de 2014

Des d'Europa, ens miren

Arriba el diumenge 25 de Maig i diuen que farà bon temps. Un dia ideal per viure’l a l’aire lliure i respirar aire fresc. Hi haurà tantes coses per fer, aquest diumenge, i en tenim tantes ganes!

Potser a l’hora de la veritat anar a votar ens faci mandra.. Us convido a pensar-hi un moment:
L’Estat espanyol diu que no ens vol deixar votar per decidir sobre el nostre futur. No paren de repetir que vagarem per l’espai sideral, que no hem estat mai una nació, que no som ni existim, que la nostra llengua no els importa, i moltes altres coses que vénen a ser de tot menys boniques. De tant en tant fan promeses inconnexes de reformes que no es creuen, i s’obliden dels incompliments de tots aquests anys, que culminaven amb un Estatut aprovat, retallat, votat i mutilat. Des d’aleshores ençà, molta gent ha vist que tot plegat no servia de res i ha dit prou d’intentar acomodar-se i contribuir a formar una Espanya moderna i plural.

Des d’Europa s’ho miren, incrèduls per la falta de visió dels aparells de l’Estat i la classe política espanyola. En aquesta campanya electoral s’ha parlat més de Catalunya des dels debats i la premsa europees que no pas des de Madrid. Fa poques setmanes, The Economist demanava diàleg, una vegada més, a Rajoy. També el Financial Times l’avisava que no es faci il·lusions que els catalans s’oblidin dels seus desitjos d’independència si millora l’economia. En un dur editorial, l’exhortaven a afrontar la situació d’una vegada i amb serietat, a asseure’s per parlar i buscar solucions.

A Europa hi ha molt d’interès en saber què volen els catalans. Als països seriosos, això només se sap anant a votar. És precisament el que podem fer aquest diumenge. L’endemà i des de les diverses cancelleries, es llegiran els resultats particulars d’aquestes eleccions molt atentament, i es fixaran en dos indicadors que faran de termòmetre de la causa catalana: la participació i el suport als partits que estan a favor del dret a decidir.

El President Mas lidera amb coratge el Procés de transició nacional i ha reiterat que el durà fins al final. Som un poble adult i en aquest moment de la nostra història, volem guanyar i podem fer-ho, perquè sabem que som una nació i tenim el dret a decidir el nostre futur com el país europeu que som.

Un país on volem que els nostres fills tinguin un futur millor, un país que generi riquesa, que es pugui permetre gaudir d’un bon estat del benestar, que fomenti la creació d’oportunitats per als emprenedors, per a les empreses i per a aquells que busquen feina. Un país on puguem viure amb normalitat i no hàgim de demanar perdó per ser i sentir-nos com el que som.

Si volem exercir aquest dret a decidir el 9 de Novembre, no n’hi ha prou amb sortir al carrer cada 11 de Setembre. Cal que enviem un missatge clar aquest proper diumenge. Cal que anem a omplir les urnes. Des d’Europa, ens miren.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1471
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR