e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

12 de Novembre de 2014

Tots junts, som extraordinaris

La dignitat, la il·lusió i l’alegria van protagonitzar la jornada del diumenge. Els aplaudiments i les llàgrimes d’emoció van començar després de la constitució de les meses, amb les primeres persones entrant als col·legis, butlleta en mà, per votar. Vam viure grans moments de forta intensitat emotiva que es van anar repetint milers i milers de vegades, durant tot el dia, a diferents punts del país.
 
Un cop més, els catalans i catalanes vam participar en una manifestació cívica i pacífica per donar una lliçó de democràcia i de dignitat al món sencer, però sobretot  als qui han tingut tant d’interès en evitar-ho. Aquest dimarts, a la sessió de control del Senat, la vicepresidenta Sáez de Santamaria tornava a imposar la seva veu, menystenint els resultats i afirmant que no aconseguirem el nostre propòsit. Però la realitat s’imposa a l’actitud de superioritat  habitual de la vicepresidenta. 2.300.000 milions de persones  van sortir massivament per donar legitimitat al procés, per respondre amb vots, civisme i dignitat al discurs de les amenaces i de la por de l’Estat. Entre tots hem demostrat que la força més potent d’un sistema democràtic és l’actitud positiva i constructiva de la gent i ho seguirem fent una vegada i una altra.
 
El següent pas que haurem de fer és el d’aconseguir un mandat democràtic definitiu que compti amb tot el reconeixement internacional. Un mandat que només es pot aconseguir a través d’una consulta legal i acordada amb l’Estat (com les que s’han fet a Escòcia o al Quebec) o a través d’unes eleccions plebiscitàries amb una gran candidatura de país i un programa electoral amb un únic punt.
 
Però anem molt ben encaminats i la jornada del 9-N ha tornat a demostrar que quan anem units som capaços de fer coses extraordinàries. És per això que cal que seguim conreant aquesta unitat tant a nivell polític com social. Tots junts,  com va succeir el diumenge, des de la primera fins a la darrera escola catalana on es van viure tants moments d’emoció durant el dia. Tots junts, gaudint del que representa la nostra identitat, Catalunya, perquè junts som extraordinaris i sabem que el que hem iniciat ja no té aturador.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Men閍me

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1273
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR