e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

23 de Juliol de 2009

Si totes les promeses que fa el Tripartit s’han de posar en quarantena perquè acostumen a prometre més del que fan, la  promesa del traspàs de la Inspecció de Treball a la Generalitat de Catalunya no és, lamentablement, cap excepció.  Més aviat al contrari.

Parlem d’una promesa amb historia. Aquesta comença al juliol del 2007, quan, per primera vegada, se’ns deia que la Comissió Bilateral donava “llum verda” al traspàs. A més, aquesta notícia se’ns presentava com un exemple de la bona entesa entre el govern central i el govern de Catalunya.

Una mica més tard, al gener del 2008, se’ns anunciava que “s’aprovava el traspàs” i que seria efectiu al juny del 2008. Al juliol del 2008, una vegada incomplert el termini fixat, se’ns diu que “ho han tornat a aprovar” (de nou) i que s’espera el traspàs per l’1 de juny de 2009. Ara, quan ja ha passat més d’un mes de l’últim termini fixat, se’ns promet que aquest serà efectiu al març del 2010.

Després d’aquest greu historial d’incompliments em pregunto quin és el grau de credibilitat que li podem donar a aquesta nova promesa. Lamentablement, i en base a l’experiència adquirida, sembla més poblable que al març del 2010 s’anunciï un nou termini que el seu compliment final.

I no només parlem de que aquest traspàs és va dilatant en el temps sinó que també es va diluint el seu contingut. D’aquesta manera, el que es tipificava com una agència ara ja es tipifica com un consorci, és a dir, existeix la possibilitat de que es renunciï a la gestió total d’aquest cos d’inspecció.

En aquest sentit, en el cas del traspàs de la Inspecció de Treball a la Generalitat pot passar el mateix que el que ha passat amb el finançament de Catalunya, on s’ha fet una llei per fer l’Agència Tributària Catalana i, en canvi, a l’acord de finançament, pactat entre el Tripartit i el govern central, aquest nou ens no hi figura.  

Tot apunta a que, lamentablement, aquest traspàs de la Inspecció de Treball pot passar a ser el clàssic engany del Tripartit del juliol i no la promesa (d’immediat compliment) que hauria de ser.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1423
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR