e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

31 de Gener de 2014

I quan semblava que no la podien dir més grossa, van i ens sorprenen (i això que a aquestes alçades de la pel·lícula ja és difícil que certs comentaris i/o declaracions ens sorprenguin).

Cal aclarir, abans de res, que no parlem d’una sorpresa agradable (ja ens agradaria!), parlem d’una sorpresa d’aquelles que de bon grat t’estalviaries i d’aquelles que només viure-les ja vols oblidar.

Parlem, en definitiva, de noves declaracions i/o comentaris que intenten assimilar el procés català amb el terrorisme,  que es refereixen a l’estelada com “una bandera d'organitzacions terroristes, violenta, sagnants i intolerants” o d’un document (el de la FAES) que diu que això del dret a decidir és una llegenda urbana que els catalans ens hem inventat i cregut però que no té cap mena de fonament ni de sentit (i, des d’aquí, un consell als senyors de les FAES: visiteu la Biblioteca Nacional de Madrid on podreu trobar un mapa de l’Espanya de 1854 on es veu com l’Espanya  de matriu espanyola hi està definida com el país “uniforme o purament constitucional”, i precisa que en formen part les 34 províncies de Castella i Lleó. Galícia, en procés de fort retrocés nacional en aquella època, hi queda inclosa. Una segona Espanya és la foral, que agafa Euskadi i Navarra. I la tercera és l'Espanya “incorporada o assimilada”, que seria l'antiga Corona catalanoaragonesa).

Tot això té el mateix protagonista: el PP. Un partit que ja fa temps va traspassar la línia vermella del respecte i ara ja s’ha instal·lat sense complexes en el camp de l’ofensa, l’insult i la barbaritat.

Davant d’aquestes actituds no puc més que fer-me la següent pregunta: què busquen exactament amb aquesta actitud provocadora?

Potser el que volen és que baixem el llistó i que ens situem en el seu mateix nivell polític, cultural i sociològic? Potser és que saben que al camp de “las malas artes” i “la mala leche” no tenen rival?

Volen que ens equivoquem i que perdem la raó. Volen que ens apartem del camí del respecte, la tolerància i la responsabilitat per, així, poder trobar aquell argument on poder basar totes les seves teories sobre Catalunya.

El que és curiós és que encara no s’hagin adonat que de cada ofensa nosaltres en traiem un nou argument i un nou motiu per continuar endavant. No és que siguem ni millors ni més llestos és, simplement, que nosaltres si que perseguim un objectiu just i clar: poder decidir i poder tenir un futur millor. I quan tens tant a guanyar com la llibertat i la justícia social no hi ha provocacions, només hi ha paraules, gestos i fets que t’ajuden a agafar impuls i seguir endavant.
 
 

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1760
1
Comentaris afegits 
Cagoencony (Barcelona) 31-01-2014 - 17:01
Donat que a la mort del dictador es va fer una transició i no una ruptura del sistema, que vol dir es queden amb lo que tenim i anem a un sistema transformat legítima als fills dels franquistes a anar enrere i això és el que pensen i fan.
TORNAR