e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

18 d'Abril de 2014

I continuarem endavant

Ens han dit que no. Era un “no” previsible i esperat però, tot i així, ens ha deixat un mal gust considerable (i això que a aquestes alçades de la pel·lícula ja hem perdut el compte de les negatives i dels cops de porta rebuts). Un mal gust que no respon al fet que ens hagin negat poder donar la veu al poble de Catalunya a través de la via més lògica i democràtica, sinó que respon a la pròpia impotència de veure com, al final, tot recau en un problema d’absoluta manca de voluntat (de la majoria de partits del Congrés dels Diputats) i no d’encaix legal.

El poble de Catalunya va acudir al Congrés dels Diputats precedit d’una legitimitat impecable, ja que estem fent aquest procés de forma totalment pacífica, democràtica, constructiva i seguint en tot moment els paràmetres de la legalitat. Però, tot i així, el Congrés dels Diputats va respondre donant l’esquena a la voluntat de tot un poble.

El “no” del Congrés dels Diputats és, al cap i a la fi, una raó més per continuar endavant: les urnes van expressar d’una forma molt clara i majoritària que volem exercir el dret a decidir i, per tant, l’obligació d’aquest Govern és seguir treballant per complir-lo. Aquest “no” també és un missatge per a la comunitat internacional que, poc a poc, es va adonant que el principal problema de les relacions entre Catalunya i Espanya és que les forces polítiques espanyoles no tenen cap intenció de fer servir eines com l’acord, el diàleg o la democràcia i que està instal·lada en la intransigència més absoluta.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1837
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR