e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

05 de Novembre de 2010

Gent seriosa?

Falten “quatre dies” per  les eleccions al Parlament de Catalunya, ha començat el compte enrere per decidir el futur Govern de Catalunya i, tenint en compte la situació de crisi que vivim, cal que tots els catalans i catalanes siguem conscients de la importància que tindrà el resultat d’aquestes eleccions pel futur del país. Tanmateix, i lamentablement, hi ha qui s’ho pren a broma.  

Durant els darrers dies, hem pogut veure la nova campanya del PSC: “Artur Mas de lo mismo”. He de dir que, al començament, em pensava que aquesta era una altra “entremaliadura” de la JSC continuant, així, amb la línia que han marcat amb la campanya de ”l’increïble home normal”.

Però m’equivocava. La campanya té el segell del PSC, de la gent “seriosa” que governa el país i que vol continuar fent-ho durant els propers anys.

I així, entre broma i broma (que caldria qüestionar si és un bon moment per fer-les), ens informen de la seva gran preocupació pels ni-ni (sobrenom amb el què es coneix als joves que ni estudien ni treballen). I ens ho informen ara, 27 dies abans de les eleccions.

Davant d’això, em pregunto: és que durant aquests set anys de tripartit no s’havien adonat d’aquest problema? Tant que preocupa aquest tema, ha estat adequat esperar a 27 dies de les eleccions per fer la proposta?

Aquesta mesura posa en evidència que el Govern no ha actuat amb contundència, no ha prestat l’atenció que requeria al fet que a Catalunya hi hagi 140.000 joves menors de 30 anys que ni estudien ni treballen. I ara, a corre-cuita i sota objectius partidistes, ens anuncien unes mesures que sembla que seran la solució a tot.  

Des de CiU considerem que aquesta proposta no és la solució. I no ho creiem només nosaltres si no que els sindicats també han mostrat el seu desacord. CCOO considera que el contracte de sis mesos no garanteix la continuïtat de la vinculació laboral i demana el restabliment de les escoles taller i les cases d’ofici que el Govern de Catalunya va suprimir. Per una altra banda, l’UGT creu que la mesura només atendrà al 3,2% dels ni-ni catalans mitjançant un contracte que fa més precari el col·lectiu i que, a més, no té massa sentit incorporar aquests joves al món laboral si, prèviament, no s’han reincorporat al sistema educatiu.

I això no és tot. Quin és el missatge que li donem a aquest joves? En aquesta proposta, on estan valors com la cultura de l’esforç i la feina ben feta?

Nosaltres defensem que cal crear les condicions necessàries per estimular l’economia catalana i que, així, siguin les empreses les que puguin oferir feina als joves i als aturats en general. I, òbviament, cal no deixar al marge d’aquesta proposta a tots aquells joves que s’han format i preparat però que, lamentablement, també estan a l’atur.

Deixarem, doncs,  la solució d’aquest problema en mans de “l’increïble home normal”?

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1645
1
Comentaris afegits 
laura (L'H) 06-11-2010 - 00:36
Molt bon article! Totalment d'acord amb tu! Només faltaria que només es premiessin als ni-ni i s'oblidessin a tots els joves que s'han preparat tan com han pogut. A mes a mes, a que venen tantes propostes a dos dies de les eleccions?
TORNAR