e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

29 de Setembre del 2010

Quin era l’objectiu del Govern?

La vaga d’avui és, en certa manera, una resposta a una política erràtica i, en molts casos, equivocada. La política que ha dut a terme el govern central i per la qual s’han sentit enganyats els sindicats. No pretenc amb aquest article valorar la vaga ni les seves causes, pretenc valorar les conseqüències d’aquesta política errònia en matèria econòmica. Política que, a la vegada, també ha dut a terme el govern de Catalunya.

Em va sorprendre i alhora em va doldre el to triomfalista amb que el tripartit va anunciar que havia complert amb el 90% dels objectius de govern. Per què? Doncs perquè aquesta afirmació es contradiu amb l’evidència que Catalunya, davant la crisi en la que ens trobem, té dos grans problemes als quals el Govern no ha volgut donar-hi resposta. Per una banda, ens trobem amb el dur efecte d’aquesta crisi sobre les...

Continuar llegint...

21 de Juliol del 2010

Ridícul dels polítics, o del PSC?

Després de la gran manifestació a Barcelona, a on més d'un milió de catalans varem sortir al carrer en resposta a la sentència del Tribunal Constitucional per tal de dir clarament que som una nació i nosaltres decidim, es demanava a la classe política una resposta i que estès a l'alçada.
 
Se'ns dubte no era fàcil, però l'ocasió ho requeria. De fet, se'ns deia que els polítics ja havíem fet el ridícul a l’hora de posar-nos d'acord amb el lema i els detalls de la manifestació.
 
Era necessari doncs que el Ple monogràfic que es dugués a terme al Parlament fos positiu per, d’aquesta manera, poder donar resposta a les expectatives de la ciutadania.
 
Des de Convergència i Unió vàrem optar per no fer la nostra pròpia proposta tot entenent que aquesta havia de poder ser acceptada per...

Continuar llegint...

18 de Juny del 2010

A què juguem?

El País està patint una dura crisi. Una crisi que es tradueix amb un elevat atur (cal recordar que l'atur a Catalunya és el doble de la mitja europea), especialment entre els joves, que és pràcticament del 40%.

Una crisi que fa que milers de llars a Catalunya no hi hagi cap membre de la família que aporti a casa un sou.

Una crisi que ha fet que Catalunya sigui la comunitat autònoma on hi hagut el major nombre d'empreses que han fet fallida.

Una crisi que ha fet que les empreses no disposin del crèdit necessari per tirar endavant la seva activitat.

Una crisi que ha portat a l'Estat a canviar no només el seu discurs si no les seves polítiques de forma dràstica. Tan dràstica, que se'ns deia que tot anava bé i al cap de dos dies (davant de les trucades produïdes des d'Europa i dels Estats Units) es decideix aplicar una retallada important al sou dels...

Continuar llegint...

17 de Maig del 2010

La conseqüència d’estirar més el braç que la màniga.

Davant de qualsevol moment de dificultat cal, primer, ser conscient del problema, analitzar-lo i buscar solucions i, segon, actuar adoptant les mesures pertinents. I, aquesta cadena causal, que de manera inconscient apliquem tots i totes davant dels problemes quotidians, deu ser impossible d’aplicar pel nostre govern i el de l’Estat.

Primer, es van entossudir en negar l’evidència de la crisi econòmica i, després, no han volgut, o no han sabut, analitzar-la i oferir les solucions adients. Ara, es demostra, una vegada més, que ha estat una gran errada deixar passar el temps sense fer res perquè ara s’han de fer les mateixes coses, en menys temps i de forma més dràstica.

Tot i que Europa s’ha dotat d’un mecanisme de garanties temporals per tranquil·litzar els mercats i donar un cert temps per fer els deures endarrerits, el govern socialista ha restat aturat i no ha sabut...

Continuar llegint...

14 d'Abril del 2010

Era culpa de la periodista?

L’entrevista que va realitzar, el darrer dilluns, la Mónica Terribas al president de CiU ens va permetre observar un Artur Mas segur de si mateix i del seu projecte.

L’Artur Mas se’ns va presentar com el polític que realment coneix la realitat i les necessitats de la gent. Les coneix de primera mà, fruit de les seves nombroses visites arreu del territori i de les moltes reunions amb els diferents representats de la societat. Gràcies a aquestes és conscient que la crisi econòmica, l’atur i els problemes per arribar a final de mes són la principal preocupació al carrer. Per això, des de fa temps, l’Artur Mas també és el candidat d’un partit, Convergència i Unió, que treballa per un objectiu i una prioritat:  aixecar Catalunya i superar la crisi que ens afecta.

Per aconseguir aquesta fita, cal impulsar, des de la il·lusió, un...

Continuar llegint...

08 de Març del 2010

Les dades de l'atur

Hi ha coses que quan passen et sorprenen i d’altres que, simplement, te les esperes. Això és el que passa, malauradament, amb les dades de l’atur. Si aquest mes al fer-se públiques les dades de l’atur haguéssim vist un descens, hauríem quedat gratament sorpresos, en canvi, veure com aquestes han tornat a pujar era, simplement, d’esperar. Tampoc ens sorprèn, ni ens agrada, que Catalunya tingui un índex d’atur que dupliqui el de la Unió Europea, però aquesta és la nostra trista realitat.  

Després d’uns anys patint la crisi, sembla que, per fi, el govern socialista vol aplicar algunes mesures per superar-la. Aquestes mesures són les mateixes que fa un parell d’anys ja proposàvem des de Convergència i Unió.  Així doncs, per què hem hagut d’esperar tant per actuar?

Primer, perquè el govern va...

Continuar llegint...

02 de Febrer del 2010

La crisi ens ofega i el govern no reacciona

Catalunya torna a ser, lamentablement, la comunitat autònoma on més s’ha incrementat l’atur (en 22.122 persones durant el mes de gener). Davant d’aquesta situació, el Govern segueix venent un missatge d’optimisme, anunciant que el pitjor de la crisi ja ha passat i que hi ha indicis de recuperació econòmica. Malauradament, aquest missatge d’optimisme es tracte només de paraules i no es basa en actuacions concretes impulsades pel Govern.

Per Convergència i Unió aquest no és un problema secundari sinó que pensem és el problema principal que té el país i, per tant, la seva gent. Solucionar-ho s’ha convertit en una urgència nacional davant la qual cal una reacció ràpida i contundent que el Tripartit, fins el dia d’avui, ha estat incapaç de fer. Lamentablement, no només no es capaç de reaccionar sinó...

Continuar llegint...

25 de Desembre del 2009

2010, l'any del canvi

És precisament en aquestes èpoques nadalenques quan, fins i tot sense voler-ho, es fa una retrospectiva de tot el que ha passat aquest any i fem  la llista dels desitjos i objectius que volem aconseguir l’any vinent.
Si parlem de retrospectiva, hem de dir que aquest 2009 no ha estat, en termes generals, un bon any. A Catalunya, parlar del 2009 és parlar d’atur i de crisi econòmica. És parlar d’empreses que tanquen i famílies que no arriben a final de mes. És parlar, també, d’un govern que ha estat incapaç de reaccionar a temps i que no ha sabut aplicar les mesures i les polítiques necessàries per tal disminuir l’efecte d’aquesta crisi al territori.
Per aquest nou any jo demano, primerament, l’aplicació de polítiques que generin ocupació. Per aconseguir-ho, cal facilitar i estimular la creació de noves empreses i de...

Continuar llegint...

23 de Novembre del 2009

Idees clares

Per qualsevol País és important que el seu Govern tingui les idees clares i les dugui a terme. Idees per consolidar i impulsar la seva economia, idees per projectar el País al món, idees per potenciar la seva cultura...

Si tot això és sempre important, ho és més encara quan hi ha dificultats (i evidentment , també es nota a faltar més en aquestes circumstàncies)

És evident que ara vivim dificultats. Catalunya està sotmesa a una forta crisi que ens afecta d’una forma important. La nostra economia  productiva està patint, i el nostre nivell d’atur és molt rellevant, tant, que doblem el nivell d’atur de la Unió Europea.

Aquest fet, no és només una xifra, és de fet una llosa que totes les famílies patim.

Davant aquesta situació de dificultat cal una resposta clara i contundent...

Continuar llegint...

13 de Novembre del 2009

Els pressupostos del Tripartit: sortir de la crisi o continuar al govern?

Pretendre recollir els primers brots verds de l’economia quan ni tant sols has plantat les primeres llavors és, senzillament, estar esperant un miracle. Això és, a raó dels Pressupostos del Govern per el 2010, el que sembla estar esperant el Tripartit.  O si no, quina explicació té la seva insistència en assegurar que aquest any començarem a sortir de la crisi quan totes les previsions macroeconòmiques fetes pel 2010 indiquen el contrari?

Lamentablement, aquests pressupostos, en comptes de ser un conjunt de mesures davant la crisi, són una mostra més de la desorientació i la irresponsabilitat del tripartit. Tanta és la desorientació i tanta és la irresponsabilitat que fins i tot fa pensar que són uns pressupostos dissenyats només per encarar un any electoral i per mantenir-se en el poder.
Per tant, tot indica que l’economia catalana per...

Continuar llegint...