e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

11 de Gener del 2012

Parlem clar

El President de la Generalitat ha viatjat a Londres per explicar, de primera mà, la realitat de Catalunya. Ho ha fet per convicció (és important projectar la imatge de Catalunya cap a l’exterior) però també ho ha fet per necessitat: cal deixar molt clar que el problema fiscal de l’estat espanyol no és generat per les autonomies o, millor dit, cal deixar clar que no totes les autonomies són deficitàries per l’estat espanyol.

Per aquest motiu,  el President Mas ha presentat a Londres una Catalunya responsable i capaç de “fer els deures” (i fer-los bé) fins i tot en un context que no li és gens favorable.

I és que Catalunya es veu obligada a sumar als efectes de la crisi econòmica els efectes ocasionats pel “drenatge fiscal continu” (el qual gairebé no té precedents a Europa) de la resta de l’estat...

Continuar llegint...

28 d'Octubre del 2011

Responsabilitat política

No és cap secret que la ciutadania cada dia creu una mica menys en la política. De fet, l'últim Baròmetre d'Opinió Política, publicat recentment pel Centre d'Estudis d'Opinió, mostra com el 72,4% de la gent pensa que els polítics només busquen el seu propi benefici  i com el 80% creu que els polítics no tenim en compte el que pensa la gent. 

I davant d'aquest corrent d'opinió, davant d'aquesta realitat, els polítics no podem girar-nos d'esquena. Per això és necessari ara, més que mai, fer bandera de la responsabilitat, la sinceritat, l'esforç i la feina ben feta. I això només ho aconseguirem si en el debat polític, i en el nostre dia a dia, deixem de banda la demagògia i fem honor a la veritat. Lamentablement, aquest punt, que és (o hauria de ser) un valor bàsic i imprescindible en la...

Continuar llegint...

12 de Setembre del 2011

La transició nacional

Avui, s’inicia el curs escolar. Aquest fet tant normal i tant esperat (almenys pels pares) aquest any ha quedat enterbolit per la interlocutòria del Tribunal de Justícia de Catalunya respecte l’ús del castellà com a llengua vehicular a l’escola.

I és que, què difícil que és ser català !

Aquest és el pensament que em venia al cap mentre fullejava la premsa de la setmana passada protagonitzada per  la modificació exprés de la (ja no intocable) Constitució Espanyola i la interlocutòria del Tribunal de Justícia i  l’ús del castellà com a llengua vehicular a l’escola.

No han comptat amb nosaltres, ni ens han tingut en compte, a l’hora de modificar la Constitució i, el que és encara pitjor, l’han modificada essent conscients que trencaven el valorat consens del seu procés...

Continuar llegint...

06 de Juliol del 2011

Parlem de la llei Òmnibus

Certament, el moment què vivim és complicat i difícil però no hem d’oblidar que els temps de crisi també són temps d’oportunitats.

En aquest cas, el govern de Catalunya ha sabut aprofitar aquesta crisi per dur a terme unes reformes necessàries perquè l’administració s’adapti al temps actual i ens deslliuri a tots (ciutadans i empreses) dels entrebancs sense sentit. Parlem de la llei Òmnibus: una mesura excepcional per a un moment...

Continuar llegint...

09 de Maig del 2011

Arriba el canvi a l’Hospitalet

El dijous a les dotze de la nit donàvem el tret de sortida a la campanya electoral. A l’Hospitalet, aquesta campanya la vivim amb il·lusió, convençuts que és el principi del canvi en positiu que la ciutat necessita.
Igual que altres ciutats governades des de fa 32 anys pel mateix partit, l’Hospitalet necessita obrir les seves portes a noves idees, a noves maneres de gestionar, a noves maneres d’entendre la ciutat. Perquè, quan fa tant de temps que un mateix partit governa (i més si ho fa amb majoria absoluta com és el cas), ja no es governa de cara a la gent i es tendeix a confondre les prioritats sobre les què actuar i actua com si la ciutat fos el pati de casa seva i no escolta les veus de la ciutat.

A CiU som molt conscients de quines són aquestes prioritats. Les coneixem perfectament perquè hem trepitjat el carrer, hem escoltat a la gent i  hem estat al seu...

Continuar llegint...

28 de Març del 2011

Una finestra a la ciutat

Fa pocs dies, presentava en roda de premsa les eines 2.0 que utilitzaria durant la propera campanya electoral. De les moltes que hi ha, jo faré servir, a part del bloc i la web,  el facebook i el twitter.


Però, tot i que aquestes eines 2.0 seran utilitzades com un element més per comunicar la nostra idea que l’Hospitalet necessita un canvi, jo no tinc aquestes eines només per un motiu electoral o polític.

Les tinc perquè considero que sóc una dona del meu temps . I aquest és el temps de les noves tecnologies les quals han permès que la comunicació sigui un dels punts centrals del nostre dia a dia.

Personalment, penso que per la societat en general, però pels polítics en particular, aquestes eines representen la possibilitat d’interactuar directament amb el teu entorn de manera immediata. Són, en definitiva, una finestra a la ciutat i a la seva gent...

Continuar llegint...

18 de Febrer del 2011

Quan dius que fa?

Quan dius que fa? 32 anys? Mare meva! Si que n’han arribat a passar  coses en 32 anys!
D’aquesta manera podria iniciar-se una conversa col·loquial entre dos vells coneguts. I seria veritat, 32 anys són molts anys.

I, efectivament, 32 anys són molts, massa, perquè un ajuntament o varis (l’Hospitalet, Barcelona, Girona,...) estiguin en mans d’una sola formació política. Per aquest únic fet, ja és necessari que hi hagi un canvi, una renovació a fons.

Perquè, quan fa 32 anys que una mateixa formació política governa a un municipi, el joc democràtic és pobre ja que la democràcia es manifesta en tota la seva dimensió quan hi ha alternança política.
I parlo d’una alternança real i no d’una alternança fictícia com la que vol simular el PSC a través de la celebració de...

Continuar llegint...

28 de Gener del 2011

Les coses han de canviar

32 anys són tota una vida. 32 anys d’un mateix color polític a una institució, concretament al front d’un ajuntament són moltíssims, vaja, són més que suficients, com per dir que l’equip de Govern és el màxim responsable d’allò que passa a la ciutat. Així ens trobem a la ciutat de l’Hospitalet, al  igual que a la ciutat de Barcelona, fa 32 anys que d’una forma ininterrompuda governa el Partit Socialista.

A la meva ciutat, a l’Hospitalet, no només fa 32 anys que governa el partit socialista, si no que ho fa amb majoria absoluta, i per tant amb la màxima llibertat per tirar endavant el seu projecte de ciutat, si és que alguna vegada l’han tingut, mitjançant l’acció de Govern. Una acció, que se’ns dubte ha tingut les seves coses bones,però que ha estat obsessionat per les obres...

Continuar llegint...

15 de Desembre del 2010

Una nova etapa

El país viu uns moments difícils tant a nivell econòmic com social. Estem, també, immersos en una crisi de valors i de confiança en les institucions i la política. Però, i contràriament al que es preveia, el passat 28 de novembre va acudir més gent a les urnes que durant els anteriors comicis.

Tots aquells que pronosticaven que creixeria molt l’abstenció, que la desafecció es deixaria notar més que mai o, en poques paraules, aquells que tenien poca confiança en la capacitat de reacció de la gent del país, van fallar. El país, Catalunya, ha estat a l’alçada, ha fet sentir la seva veu.

Els pronòstics van fallar i, amb una major participació, catalans/es van mostrar que s’implicaven per decidir qui havia de portar les regnes del futur govern. Així, doncs, no s’ha incrementat la desafecció sinó el...

Continuar llegint...

05 de Novembre del 2010

Gent seriosa?

Falten “quatre dies” per  les eleccions al Parlament de Catalunya, ha començat el compte enrere per decidir el futur Govern de Catalunya i, tenint en compte la situació de crisi que vivim, cal que tots els catalans i catalanes siguem conscients de la importància que tindrà el resultat d’aquestes eleccions pel futur del país. Tanmateix, i lamentablement, hi ha qui s’ho pren a broma.  

Durant els darrers dies, hem pogut veure la nova campanya del PSC: “Artur Mas de lo mismo”. He de dir que, al començament, em pensava que aquesta era una altra “entremaliadura” de la JSC continuant, així, amb la línia que han marcat amb la campanya de ”l’increïble home normal”.

Però m’equivocava. La campanya té el segell del PSC, de la gent “seriosa” que governa el país i que vol continuar fent-ho durant els...

Continuar llegint...