e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

25 de Desembre de 2009

2010, l'any del canvi

És precisament en aquestes èpoques nadalenques quan, fins i tot sense voler-ho, es fa una retrospectiva de tot el que ha passat aquest any i fem  la llista dels desitjos i objectius que volem aconseguir l’any vinent.
Si parlem de retrospectiva, hem de dir que aquest 2009 no ha estat, en termes generals, un bon any. A Catalunya, parlar del 2009 és parlar d’atur i de crisi econòmica. És parlar d’empreses que tanquen i famílies que no arriben a final de mes. És parlar, també, d’un govern que ha estat incapaç de reaccionar a temps i que no ha sabut aplicar les mesures i les polítiques necessàries per tal disminuir l’efecte d’aquesta crisi al territori.
Per aquest nou any jo demano, primerament, l’aplicació de polítiques que generin ocupació. Per aconseguir-ho, cal facilitar i estimular la creació de noves empreses i de l’activitat econòmica.
En aquest sentit, i citant les demandes ja fetes dimarts 22 de desembre per el Consell General de Cambres de Comerç de Catalunya, cal facilitar l’accés al crèdit (tant de les empreses com dels autònoms), cal crear un entorn favorable i de confiança per a fomentar el desenvolupament econòmic, l’augment de la celeritat a l’hora d’engegar una nova companyia, més ajuts per a les pimes, una nova política fiscal, el compliment de la normativa mediambiental i un impuls seriós a la internacionalització i la innovació de les empreses.
En segon terme, caldria que el Tripartit apliqués, amb urgència, les mesures necessàries per tal d’assegurar que les persones que no perceben altres prestacions puguin accedir al PIRMI. La situació actual, en la que no només ens preocupen les persones que entren a formar part de les llistes d’atur sinó també aquelles que, continuant a l’atur, no perceben ja cap tipus de prestació, evidencia que ja s’hauria d’haver pres una decisió ferma i valenta en aquest sentit.
Tanmateix, existeix una condició sine qua non perquè es puguin complir aquestes demandes: que Catalunya tingui un govern responsable i eficaç. Esperem que, aquest punt, també es resolgui el pròxim any.
Per tant, i davant d’aquesta situació, l’objectiu per l’any 2010 no pot ser un altre que aprendre dels errors comesos i intentar posar fi a la delicada situació en la que ens trobem. Parlem doncs, d’un canvi en la situació econòmica que passa, necessàriament, per un canvi de govern.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1609
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR